Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μια ματιά στο εσωτερικό του νέου Subaru Solterra

Ελλάδα 20:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια ματιά στο εσωτερικό του νέου Subaru Solterra

Mobility

Μια ματιά στο εσωτερικό του νέου Subaru Solterra

Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Subaru, το Solterra, είναι ένα SUV που θα δούμε και στην Ευρώπη, κατασκευάστηκε σε μια νέα πλατφόρμα που δημιούργησαν από κοινού με την Toyota και τώρα έχουμε την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru εξελίσσει το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV πάνω στην πλατφόρμα που δημιούργησε από κοινού με την Toyota.

Το SUV ανήκει στην κατηγορία C και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2022. Θα είναι το «αδερφό» μοντέλο του Toyota bZ4X που έχουμε δει ως πρωτότυπο μέχρι στιγμής, με το οποίο μοιράζεται τα περισσότερα από τα στοιχεία του σχεδιασμού στην καμπίνα και του αμαξώματος. Μια νέα εικόνα από τη Subaru, μετά τη σχεδόν πλήρη αποκάλυψη του αμαξώματος τον περασμένο μήνα, μας δίνει το στίγμα και της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Στην εικόνα αυτή, βλέπουμε πως το Solterra θα μοιράζεται την κεντρική κονσόλα όπως την έχουμε δει σε μοντέλα της Toyota, καθώς επίσης τη μεγάλη κεντρική οθόνη και τον πίνακα των οργάνων που δίνει την αίσθηση του πρόσθετου εξοπλισμού. Η Subaru λέει ότι το όνομα Solterra είναι μια συγχώνευση των λατινικών λέξεων για τον ήλιο και τη γη και έχει επιλεγεί για να τιμηθεί η μητέρα φύση και να προωθηθεί περαιτέρω η συνύπαρξη με αυτή.

Το Solterra θα είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το υπάρχον Forester με κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-TNGA που έχει δημιουργηθεί από κοινού μεταξύ Subaru και Toyota και είναι ειδικά σχεδιασμένη για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η σχεδίαση της δίνει ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία για να προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Advertisement

Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διατάξεις με μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, στους πίσω αλλά και στους τέσσερις, χάρη στην ικανότητα προσαρμογής κινητήρων και στους δύο άξονες. Μπορεί επίσης να δεχτεί πολλά μεγέθη μπαταρίας και είναι χαρακτηριστικό το ότι η Toyota σχεδιάζει να εξελίξει έξι ηλεκτρικά μοντέλα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Travis Pastrana με το Subaru των 862 PS (video)
Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru
Toyota RAV4: Υβριδική τεχνολογία για τον «Βασιλιά» της κατηγορίας

 

Advertisement