Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα να δώσει κανείς για το αυτοκίνητο- εικόνισμα του Colin McRae;

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα να δώσει κανείς για το αυτοκίνητο- εικόνισμα του Colin McRae;

ΝΕΑ

Πόσα να δώσει κανείς για το αυτοκίνητο- εικόνισμα του Colin McRae;

ΝΕΑ

Το Subaru Impreza είναι αναμφίβολα ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του WRC και το συγκεκριμένο, πίσω από το τιμόνι του οποίου έχει κάτσει ο αείμνηστος Colin McRae, έχει το δικό του «ειδικό βάρος».

Advertisement
Advertisement

Το Subaru Impreza S5 WRC Rally Car, είναι ένα αυτοκίνητο τόσο εμβληματικό όσο λίγα στην παγκόσμια ιστορία του motorsport.

Το συγκεκριμένο, Subaru Impreza S5 WRC «P2 WRC», το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Rally Monte Carlo του 1997 με οδηγό τον Colin McRae και συνοδηγό του τον Nicky Grist, προορίζεται για δημοπρασία από την Silverstone Auctions στα τέλη του Φεβρουαρίου. Ατυχώς η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου στα χέρια των «παγκόσμιων», δεν σήμανε και ένα καλό αποτέλεσμα, μια και στο συγκεκριμένο αγώνα το αυτοκίνητο δεν τερμάτισε.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του αυτοκινήτου συνεχίστηκε στα χέρια μιας ιδιωτικής ομάδας που το έφερε σε διάφορους αγώνες ανά την Ευρώπη, με highlights του δύο τίτλους στο Πρωτάθλημα Ουγγαρίας το 1998 και το 1999. Μεταξύ 2001 και 2002, το Impreza επέστρεψε στη Βρετανία και έκανε σποραδικές εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις πριν το αγοράσει ο σημερινός ιδιοκτήτης του το 2004.

Κάποια στιγμή, το αυτοκίνητο που αρχικά είχε το τιμόνι αριστερά, μετατράπηκε σε δεξιοτίμονο προκειμένου να είναι πιο «ταιριαστό» στους αγώνες ράλι της Βρετανίας. Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες που συνοδεύουν το αυτοκίνητο, μπορεί και πάλι το τιμόνι να μεταφερθεί αριστερά και μάλιστα πριν το παραλάβει ο νέος του ιδιοκτήτης, αν αυτό είναι κάτι που επιθυμεί.

Advertisement

Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων ανακατασκευάστηκαν μόλις πριν από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα και τα τελευταία επτά χρόνια, προετοιμάστηκε και λειτουργούσε από την EJM Preparations που έχει έδρα στο Alcester του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρά την ηλικία του, πρόσφατα έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Wethersfield Stages Rally το 2016 και το 2017 αλλά και την εμφάνισή του στο Race Retro το 2020.

Advertisement

Όσοι ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο μπορούν να υποβάλουν προσφορά για την εκδήλωση της Silverstone Auctions στο Stoneleigh Park, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η τιμή που αναμένεται να φτάσει προκειμένου να αλλάξει χέρια, είναι από 420, έως 480 χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η DS Automobiles στην Retromobile 2023
Αυτή την Κυριακή με το Car, τα ανατρέπουμε ΟΛΑ
Η Peugeot αλλάζει το τοπίο στα υβριδικά

Advertisement