Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Skoda Octavia RS και σε υβριδική έκδοση

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Skoda Octavia RS και σε υβριδική έκδοση

ΝΕΑ

To Skoda Octavia RS και σε υβριδική έκδοση

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Skoda Octavia RS αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες και σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο θα διαθέτει και υβριδική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με βρετανικό μέσο, η κορυφαία έκδοση του Octavia που θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα διαθέτει κάτω από το καπό έναν κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας. Όπως μαθαίνουμε, το συγκεκριμένο μοτέρ θα ακολουθεί το αντίστοιχο του VW Golf GTE. Πιο αναλυτικά, θα τροφοδοτείται με ένα θερμικό σύνολο TSI 1,4 λίτρων που θα λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα που προέρχεται από το Passat GTE. Στο συγκεκριμένο μοντέλο η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 218 ίππους και τα 400 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία των 13 kWh προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 56 km, βάση μετρήσεων WLTP.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του νέου Octavia RS αναμένεται να αποδίδει 245 PS και ροπή 400 Nm, με το «0-100 km/h» να επιτυγχάνεται σε περίπου 7,0 δευτερόλεπτα, κάτι περισσότερο από την αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση, λόγω του επιπλέον βάρους που προσθέτει ο ηλεκτρικός κινητήρας και η μπαταρία (περίπου 250 kg). Το παραπάνω σύνολο θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τέλος, για τους λάτρεις του πετρελαίου, θα υπάρχει και η δίλιτρη έκδοση TDI με τους 200 ίππους.