Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Skoda Enyaq iV “εξηλέκτρισε” το Tour of Spain

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Skoda Enyaq iV “εξηλέκτρισε” το Tour of Spain

ΝΕΑ

Το Skoda Enyaq iV “εξηλέκτρισε” το Tour of Spain

ΝΕΑ

H ναυαρχίδα των ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda έλαμψε στον ποδηλατικό γύρο της Ισπανίας, αναλαμβάνοντας πολλά καθήκοντα.

Advertisement
Advertisement

Ο δημοφιλής αγώνας ποδηλασίας της Ισπανίας Tour of Spain (“La Vuelta”) ο οποίος διεξήχθη μεταξύ 20/10 και 8/11, ναι μεν είχε μικρότερη διάρκεια λόγω κορωνοϊού, πρόσφερε, ωστόσο, πλούσιο θέαμα.

Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε το αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV το οποίο, αποτέλεσε το «κινητό κέντρο ελέγχου» (ή «κόκκινο αυτοκίνητο», στην ποδηλατική διάλεκτο) για τον αλυτάρχη του La Vuelta Spanish, Javier Guillén.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε ένα ακόμη Skoda Enyaq iV για να παρέχει υποστήριξη στον Σλοβένο ποδηλάτη Primož Roglič , ο οποίος ήταν και ο νικητής του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda συνόδευσε όλους τους ποδηλάτες στα τελευταία δύο στάδια του αγώνα και πέρασε μαζί τους τη γραμμή τερματισμού, στη Μαδρίτη, την περασμένη Κυριακή.

Σημειώνεται πως το Skoda Enyaq iV που τέθηκε στις υπηρεσίες του αλυτάρχη, Javier Guillén, ενσωμάτωνε, μεταξύ άλλων, μια συρόμενη γυάλινη οροφή στο πίσω μέρος, ειδικές σειρήνες, 6 κεραίες και προηγμένα συστήματα που διευκόλυναν την επικοινωνία του Guillen με τους διοργανωτές του αγώνα.

Advertisement

Το Enyaq iV συνιστά το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα (ΜΕΒ) για την ηλεκτροκίνηση του ομίλου Volkswagen Group. Διατίθεται με κίνηση στους πίσω ή και στους 4 τροχούς, ενώ μπορεί να καλύψει έως και 536 χλμ. με μία φόρτιση (βάσει WLTP).

Εκτός της ενεργού συμμετοχής της στο Tour of Spain, η Škoda υποστηρίζει επίσης το Tour de France, τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και άλλους διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Υποστηρίζει επίσης πολλές εθνικές και διεθνείς δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Hans-Joachim Stuck & Skoda Sport: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Advertisement

Έξυπνη φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας από τη Skoda

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον όμιλο VW