Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνη φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας από τη Skoda

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνη φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας από τη Skoda

ΝΕΑ

Έξυπνη φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας από τη Skoda

ΝΕΑ

Οι επιβάτες θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το σημείο στερέωσης στο σκοτάδι και να ελέγχουν αν τα παιδιά τους έχουν φορέσει τη ζώνη τους.

Advertisement
Advertisement

Η αδιαφορία για τη ζώνη ασφαλείας συνιστά μια εκ των σημαντικότερων αιτιών θανάτου στα τροχαία ατυχήματα και ως εκ τούτου, η χρήση της κρίνεται απαραίτητη.

Μια από τις δικαιολογίες που επικαλούνται οι… αρνητές της ζώνης, πέρα της συνηθισμένης περί ενοχλήσεων κατά την οδήγηση, είναι πως κατά τις νυχτερινές ώρες –  όπου επικρατεί σκοτάδι – αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το σημείο στερέωσης.

Πλέον, η εν λόγω δικαιολογία θα είναι ανυπόστατη για τους οδηγούς μοντέλων Skoda, με την τσεχική μάρκα να αναπτύσσει φωτιζόμενες ζώνες ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, το κόκκινο κουμπί στο σημείο στερέωσης -το οποίο «πατάμε» για να απομακρύνουμε τη ζώνη από πάνω μας – αντικαθίσταται από ένα διάφανο, στο οποίο ενσωματώνονται πολύχρωμα φωτάκια RGB LED που λειτουργούν σε δύο μοτίβα.

Όταν στο κάθισμα δεν κάθεται κάποιος, τότε το κουμπί φέρει έντονο άσπρο χρώμα, ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός του κατά τις νυχτερινές ώρες.

Advertisement

Όταν στο κάθισμα φιλοξενείται ένας επιβάτης, τότε ένας αισθητήρας βάρους αναγνωρίζει την παρουσία του τελευταίου, σηματοδοτώντας την παραγωγή κόκκινου χρώματος. Με αυτό τον τρόπο, ο επιβάτης λαμβάνει… σήμα πως πρέπει να φορέσει τη ζώνη του. Όταν το τελευταίο ολοκληρωθεί, τότε παράγεται πράσινο χρώμα.

Advertisement

Το εν λόγω σύστημα κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για τους γονείς, μιας και μπορούν να ελέγχουν άκοπα αν τα παιδιά τους φοράνε τη ζώνη τους.

Σημειώνεται πως η φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας είναι μόλις ένα από τα καινοτόμα συστήματα της Skoda, τα οποία αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ζωής των επιβατών. Μόνο μέσα στο 2019, η τσεχική εταιρεία συμπλήρωσε 94 αιτήσεις ευρεσιτεχνίας, ένας αριθμός που διαρκώς αυξάνεται.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμάζουμε τη νέα Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSI

Advertisement

Καινοτόμα διαγνωστικά συστήματα από τη Skoda

Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS