Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Skoda Enyaq αποκαλύπτεται

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Skoda Enyaq αποκαλύπτεται

Mobility

To Skoda Enyaq αποκαλύπτεται

Mobility

Η Skoda έδωσε στην δημοσιότητα σκίτσα που δείχνουν το σχήμα και το σχέδιο του νέου ηλεκτρικού αυτοκίνητο Skoda Enyaq.

Advertisement
Advertisement

Μετά το εσωτερικό η Skoda αποκαλύπτει με σκίτσα το εμπρός και πίσω μέρος του Enyaq.

Τον Σεπτέμβριο, περιμένουμε το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Skoda (το Enyaq iV ) και αυτά τα νέα επίσημα σκίτσα μας δίνουν μία καθαρή ματιά του αδερφού του Volkswagen ID.4 της πριν από την επίσημη κυκλοφορία του το 2021. Το Enyaq, θα είναι το πρώτο EV της Skoda με βάση τη νέα πλατφόρμα MEB του VW Group που κατασκευάζεται ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν ότι το ηλεκτρικό SUV αντλεί αρκετή έμπνευση από το πρωτότυπο Vision iV που αποκαλύφθηκε την περασμένη άνοιξη. Μερικά από τα στοιχεία του πρωτοτύπου, όπως οι λεπτοί προβολείς και οι κάμερες οπισθοπορείας δεν θα υπάρχουν στο μοντέλο παραγωγής, αλλά το συνολικό σχήμα και οι διαστάσεις (κάτι ανάμεσα στα Karoq και Kodiaq) θα παραμένουν.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση παραμένει τολμηρή χωρίς να χάνεται η πρακτικότητα. Το Enyaq καταργεί την οροφή τύπου coupe για ένα πιο πρακτικό τετραγώνο σχήμα παρόλο που (σύμφωνα με πληροφορίες) η έκδοση coupe-SUV του αυτοκινήτου βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη. Τα πίσω φώτα, έχουν πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με εκείνα της τελευταίας Octavia .

Advertisement

Ένα δεύτερο εσωτερικό σχέδιο αποκαλύπτει επίσης ότι ο σχεδιασμός του ταμπλό του αυτοκινήτου παραγωγής θα εμπνευστεί από την τελευταία Octavia, ενώ παραμένει πιστός και στην ιδέα του Vision iV. Ένα μικρό ψηφιακό ταμπλό οργάνων, ένα τιμόνι δύο ακτίνων (από την Octavia), η κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας 13 ιντσών, μια λωρίδα από διακόπτες και μια μεγάλη κεντρική κονσόλα με έναν πολύ μικρό επιλογέα αποτελούν τα στοιχεία της καμπίνας. Σύμφωνα με τη Skoda, η κύρια διαφορά μεταξύ του εσωτερικού του Enyaq και της υπόλοιπης γκάμας της εταιρείας βρίσκεται στην επιλογή υλικών. Το ηλεκτρικό όχημα, χρησιμοποιεί φυσικά, ανακυκλωμένα και βιώσιμα παραγόμενα υλικά για διάφορα στοιχεία επένδυσης και ταπετσαρίας, όπως ανακυκλωμένο πλαστικό μπουκάλι PET για τα καλύμματα των καθισμάτων και συνθετικό δέρμα χρωματισμένο από εκχύλισμα ελιάς.

Advertisement

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων της εταιρείας, Norbert Weber, υπόσχεται ότι οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν διάφορα θέματα εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά, ενώ η Skoda υπερηφανεύεται για το χώρο αποσκευών, που ξεκινά από τα 585 λίτρα. Η Skoda δηλώνει ότι το Enyaq θα διαθέτει «γενναιόδωρο» χώρο καμπίνας παρόμοιου μεγέθους με το Kodiaq SUV, παρόλο που είναι μικρότερο σε μήκος από το συμβατικό Octavia hatchback.

Η Skoda κυκλοφόρησε επίσης ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες για την πλατφόρμα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Enyaq. Οι αγοραστές του ηλεκτρικού SUV θα έχουν την επιλογή της τετρακίνησης η της πίσω κίνησης μαζί με τρία μεγέθη μπαταρίας και πέντε τιμές ισχύος.

Το μοντέλο αρχικού επιπέδου, που ονομάζεται iV 50, θα έχει μπαταρία 55kWh και ηλεκτρικό κινητήρα στον πίσω άξονα με 150 ίππους και 350 χλμ αυτονομία. Στην κορυφή θα βρίσκεται το μοντέλο με μπαταρία 62kWh, (IV 60), που διαθέτουν έναν πιο ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα 180 ίππων τετρακίνηση και αυτονομία πάνω από 400 χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda

Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Το πρώτο ηλεκτρικό Skoda ήταν το 1939