Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό είναι το Volkswagen ID.4

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Volkswagen ID.4

Mobility

Αυτό είναι το Volkswagen ID.4

Mobility

Αποκαλύφθηκε «εμμέσως» στην Κίνα το ID.4, το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen που αναμένεται στην Ευρώπη το 2021.

Advertisement
Advertisement

Το υπουργείο βιομηχανίας και τεχνολογίας της Κίνας, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου που η VW θέλει να αποκαλύψει επισήμως για τις αγορές της Ευρώπης, το επόμενο έτος. Οι φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού SUV της Volkswagen, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο, καθώς όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέο μοντέλο στην Κίνα, οφείλουν να στείλουν στις αρχές πλήρες σετ φωτογραφιών χωρίς καμουφλάζ, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, το υπουργείο δημοσιεύει τις φωτογραφίες στο site του και ακριβώς έτσι έχουμε τις πρώτες εικόνες του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της VW, έστω και με τις προδιαγραφές για την αγορά της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόσο -πραγματικά- κοστίζει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι;

Advertisement

Σχεδιαστικά το ID.4 δεν κρύβει εκπλήξεις και είναι αυτό που περιμένουμε ως συνέχεια του ID.3. Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τις εικόνες, αξίζει να κρατήσουμε το μήκος του μεταξονίου (2.765 χιλ.) και το πλάτος (1.852 χιλ.) μια και το μήκος αλλά και το ύψος θα διαφέρουν ανάλογα την έκδοση αλλά και ανάλογα τη χώρα για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το αυτοκίνητο θα έχει ογκωδέστερους προφυλακτήρες.

Advertisement

Το ID.4 X έχει μήκος 4.612 χιλ. και 1.640 χιλ. ύψος, ενώ το ID.4 Crozz θα έχει μήκος 4.592 χιλ. και πλάτος 1.629 χιλ. Το μοντέλο θα παράγεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας FAW- Volkswagen στην Κίνα και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα των ηλεκτρικών του Ομίλου, MEB. Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει απόδοση 204 ίππους και αναμένεται να είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι επιλογές που έχουν να κάνουν με τις μπαταρίες, θα προσφέρουν αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.