Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Mobility

Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Mobility

Η Skoda μας δείχνει το εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover Enyaq iV πριν την επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου την 1η Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Με βάση την πλατφόρμα MEB του VW Group, το ηλεκτρικό Enyaq iV θα κυκλοφορήσει με διαφορετικά επίπεδα ισχύος, τρία μεγέθη μπαταρίας και κίνηση πίσω ή τετρακίνηση.

Τις πρώτες εικόνες του εσωτερικού του Enyaq iV έδωσε στην δημοσιότητα η Skoda. Η καμπίνα του crossover, κυριαρχείται από ένα ταμπλό πολλαπλών επιπέδων, με τους κεντρικούς αεραγωγούς επηρεασμένους από την παραδοσιακή “μάσκα” Skoda. Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη 13 ιντσών, Σε αυτήν εκτός από το σύστημα ψυχαγωγίας,θα γίνεται και ο έλεγχος ορισμένων λειτουργιών. Το Enyaq iV διαθέτει επίσης ψηφιακό σύμπλεγμα οργάνων και μια πρωτοποριακή οθόνη head-up με λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement
Advertisement

Η κεντρική κονσόλα διαθέτει τον μικρό επιλογέα ταχυτήτων μπροστά από το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Δυο αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται δίπλα του και, κάτω από το ταμπλό. Επιπλέον η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προσθέσει και μία ασύρματη βάση φόρτισης για smartphone. Πολλά σημεία της καμπίνας είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων στα καθίσματα που κατασκευάζονται από 40% μαλλί και 60 % από ίνες ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών, ενώ το δέρμα παίρνει το χρώμα του (καφέ του κονιάκ) από εκχύλισμα ελιάς και φύλλα δέντρων. «Αντί για τις συνηθισμένες εκδόσεις, προσφέρουμε για πρώτη φορά τις νέες μας Επιλογές Σχεδιασμού στο Enyaq iV », δήλωσε ο Norbert Weber, επικεφαλής του τμήματος εσωτερικού σχεδιασμού και προσθέτει: «Θέλουμε να θυμίζουν ένα σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης, με τέλειο συνδυασμό 0χρωμάτων και υλικών».

Εκτός από αυτά, ο Τσέχος ξάδελφος του Volkswagen ID.4 υπόσχεται ένα ευάερο εσωτερικό με περισσότερο χώρο για τον μεσαίο πίσω επιβάτη, ένα επίπεδο δάπεδο πάνω από τις μπαταρίες, καθώς και χώρο αποσκευών στα 585 λίτρα. Με βάση την πλατφόρμα MEB του VW Group, το Enyaq iV θα κυκλοφορήσει με πέντε επίπεδα ισχύος, τρία μεγέθη μπαταρίας και κίνηση πίσω ή τετρακίνηση. Η δύναμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 146 και 302 ίππων και η αυτονομία ανάλογα με την έκδοση θα κυμαίνεται από  340  έως και 500 χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Slavia: Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο ρόουντστερ της Skoda

Skoda Auto: «Καθαρίζει» τα εργοστάσιά της

Advertisement