Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ρηξικέλευθο Renault Megane eVision (+video)

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ρηξικέλευθο Renault Megane eVision (+video)

ΝΕΑ

Το ρηξικέλευθο Renault Megane eVision (+video)

ΝΕΑ

Με φουτουριστική σχεδίαση και χαρακτηριστικά SUV, το Megane eVision ενσαρκώνει το όραμα της Renault για την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

«Χορτασμένοι» αποχώρησαν όσοι παρακολουθήσαν το πρόσφατο ψηφιακό «ραντεβού»Renault eWays”. Η γαλλική εταιρεία εκτός, από τη… θεωρητική ανάλυση του οράματός της για την ηλεκτροκίνηση, προχώρησε και στην παρουσίαση κάποιων μοντέλων που το ενσαρκώνουν.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το πιο προσιτό ηλεκτρικό  στην αγορά, Dacia Spring, ενώ τα βλέμματα τράβηξαν και τα 3 νέα υβριδικά μοντέλα της Renault.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω, ωστόσο, δεν «έκρυψαν» τη λάμψη του πρωτότυπου SUV-hatchback, Megane eVision, το οποίο, όπως μαρτυρά η ονομασία του, εμπνέεται από τη ναυαρχίδα της εταιρείας, αποτελώντας, παράλληλα, μετεξέλιξή της.

Το μοντέλο βασίζεται στην «ηλεκτρική πλατφόρμα» CMF-EV (σ.σ. όπως το Nissan Ariya), αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2021 και φέρει μικρές διαστάσεις που αντιστοιχούν σε 4,21 μ. μήκος, 1,8 μ. πλάτος και 1,50 μ. ύψος.

Advertisement

Το Megane eVision τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα των 217 ίππων και των 300 Nm ροπής, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα, ενώ χάρη στην μπαταρία των 60 kWh απολαμβάνει αυτονομία κοντά στα 400 χλμ.

Πέρα το μηχανικό σκέλος, μεγάλα ατού του μοντέλου συνιστά το φουτουριστικό design του, με αποκορύφωμα τις πρωτοποριακές LED Matrix οριζόντιες λωρίδες (LIVINGLIGHTS) που διατρέχουν τόσο το εμπρός όσο το πίσω μέρος και τονίζουν το λογότυπο της Renault.

Advertisement

Οι κεντρικοί προβολείς φέρουν πανομοιότυπο σχήμα με το γράμμα “S”, η οροφή φιγουράρει σε χρυσό χρώμα, ενώ στο καπό ξεχωρίζουν τα δύο «δίδυμα» βαθουλώματα που προσδίδουν έναν πιο «άγριο» χαρακτήρα στο Megane eVision.

Το ρηξικέλευθο «λουκ» ολοκληρώνουν τα χρυσά στοιχεία στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, οι ζάντες των 20 ιντσών με ακτίνες σε σχήμα προπέλας, και οι θόλοι των τροχών.

Advertisement

Δείτε το ιδιαίτερο design του Renault Megane eVision στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Με logo Alpine τα νέα σπορ μοντέλα της Renault;

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Δοκιμή: Renault Megane 1.3 TCe 140 PS Vs VW Golf 1.5 TSI 130 PS