Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Με logo Alpine τα νέα σπορ μοντέλα της;

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Με logo Alpine τα νέα σπορ μοντέλα της;

ΝΕΑ

Renault: Με logo Alpine τα νέα σπορ μοντέλα της;

ΝΕΑ

Πρόκειται για μια προσπάθεια να επαναφερθεί η ξεχασμένη αίγλη της Alpine και ταυτόχρονα να ενισχυθεί ο σπορ χαρακτήρας κάποιων βασικών μοντέλων της Renault.

Advertisement
Advertisement

Οι απαρχές της Alpine εντοπίζονται το 1955, όταν ο Jean Rédélé διέγνωσε πως απουσίαζε μια γαλλική μάρκα με καθαρά σπορ προσανατολισμό. Τομή στην ιστορία της εταιρείας συνιστά η εξαγορά της από τη Renault το 1973 και η συνακόλουθη συγχώνευσής της με τη Renault Sport το 1976.

Η σύγχρονη ιστορία της μάρκας αναμένεται να εκτιμηθεί εκ νέου από τον νέο επικεφαλής της Renault, Luca de Meo, o οποίος ήδη έχει αναπτύξει ένα ενδελεχές σχέδιο για όλες τις μάρκες του ομίλου (βλ. Dacia με ηλεκτρικό SUV).

Περί Alpine ο λόγος, ο Luca de Meo μίλησε στο Auto Express αναλύοντας όσα βρίσκονται στην ατζέντα του. Ειδικότερα, επισήμανε πως τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της Renault θα ενσωματώνουν το λογότυπο της Alpine.

Advertisement
Advertisement

Μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας επιθυμεί να επαναφέρει τη ξεχασμένη λάμψη της Alpine και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον επιθετικό χαρακτήρα των μοντέλων της εδρεύουσας στο Παρίσι εταιρείας.

«Θα βρω ένα σημείο επαφής μεταξύ της Alpine και μερικών μοντέλων της Renault, όπως έκανα και με την Cupra», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κραταιός άνδρας του ομίλου.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, το logo της Alpine ενδέχεται να στολίσει τη σπορ έκδοση του Clio αλλά και του Captur.

«Πρέπει να σταματήσουμε να νοσταλγούμε την Alpine και να την αξιοποιήσουμε ως μια ευκαιρία να αναδειχθούμε στο μέλλον, υπό όρους ξεχωριστού σχεδιασμού, τεχνολογίας και ηλεκτροκίνητων οχημάτων», πρόσθεσε.

Advertisement

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής του ομίλου επιθυμεί να ενισχύσει το brand της Alpine. Αυτό το στόχο έχει, άλλωστε, και η μετονομασία της Renault F1 Team σε Alpine F1.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα

Αποκάλυψη: Το Renault Megane γίνεται SUV