Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα (+video)

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα (+video)

Mobility

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα (+video)

Mobility

Μετά το Clio E-Tech Hybrid, Captur και Megane Estate E-Tech Plug-in Hybrid, η Renault επεκτείνει την υβριδική της γκάμα με την άφιξη τριών νέων οχημάτων εξοπλισμένων με υβριδικά σύνολα κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Renault Arkana E-Tech Hybrid, το Captur E-Tech Hybrid και το Megane hatchback E-Tech Plug-in Hybrid συνεχίζουν την 10χρονη παράδοση της ηλεκτροκίνησης στην Γαλλική μάρκα.

Πίσω από το όνομα E-Tech Hybrid αναπτύχθηκε (κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Renault Engineering) μία νέα τεχνολογία.  Συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων (χωρίς συμπλέκτη) και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στο E-Tech Plug-in Hybrid, η μπαταρία προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα για μεγαλύτερη αυτονομία στην οδήγηση με ηλεκτροκινητήρα σε καθημερινή χρήση.

Advertisement
Advertisement

Η υβριδική τεχνολογία της Renault επιτρέπει: Έως 80% οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια στην πόλη και έως και 40% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου όταν χρησιμοποιείτε και τον κινητήρα καυσίμου. Η αυτονομία με τον ηλεκτροκινητήρα (στην πόλη) ξεπερνά τα 65 χλμ με κίνηση έως 135 χλμ / ώρα. Η τεχνολογία Renault E-Tech προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού κινητήρα: Αθόρυβη εκκίνηση και μεγαλύτερη ανάκτηση δύναμης της μπαταρίας κατά την επιβράδυνση.

Renault Arkana E-Tech Hybrid

Advertisement

Η Renault συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της με την άφιξη στην Ευρώπη, ενός οχήματος νέας φιλοσοφίας: Του SUV coupe, Renault Arkana, το οποίο προσφέρει εσωτερικό επιβατών υψηλής τεχνολογίας και χώρους για να φιλοξενήσει μία οικογένεια, πέντε ατόμων με τις αποσκευές τους. Το Arkana έχει τον 140 ίππων E-Tech Hybrid κινητήρα και την μπαταρία 1,2kWh (230V). Επιπλέον προσφέρεται μια λύση 12V Micro-Hybrid στους κινητήρες 1.3 TCe 140 και 160 ίππων.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Advertisement

Μαζί με την έκδοση E-Tech Plug-In Hybrid, την γκάμα του Captur συμπληρώνει το μοντέλο  E-Tech Hybrid. Αυτός ο κινητήρας κερδίζει αμεσότητα στην απόκριση χάρη στην μπαταρία 1,2 kWh σε συνδυασμό με θερμικό κινητήρα 140 ίππων. Με αυτή ο οδηγός απολαμβάνει το μέγιστο των επιδόσεων με μειωμένη κατανάλωση και χωρίς η μπαταρία να χρειάζεται επαναφόρτιση. Μια εφαρμογή 12V Micro-Hybrid θα συνδυάζεται  με τον βενζινοκινητήρα 1.3 Tce, προσφέροντας για άλλη μια φορά το Captur με την πιο ολοκληρωμένη ηλεκτροκίνητη γκάμα στην κατηγορία.

Το Renault Captur αποκτά έκδοση RS Line. Αυτή η έκδοση διαθέτει ειδικά εμβλήματα, επανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και ζάντες αποκλειστικά σχεδιασμένες για το μοντέλο από ελαφρύ κράμα. Στο εσωτερικό του, ξεχωρίζουν η μαύρη επένδυση οροφής, μια ειδική ταπετσαρία, ένα τιμόνι με κόκκινες ραφές, διακοσμητικά σε στιλ άνθρακόνημα  και διακοσμητικές λεπτομέρειες από αλουμίνιο.

Advertisement

Νέο Megane Hatch E-Tech Plug-In Hybrid

Το Megane αλλάζει και έχει ένα επανασχεδιασμένο, εργονομικό και εκσυγχρονισμένο εσωτερικό, καθώς και τις καλύτερες τεχνολογίες όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, τα πολυμέσα και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης.

Μετά την έκδοση Estate, το Megane hatchback προσφέρει τώρα τον E-Tech Plug-In Hybrid κινητήρα και στο hatchback συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής ισχύος χωρίς συμβιβασμούς στην αυτονομία. Με ισχύ 165 ίππων, αυτή η τεχνολογία διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 9,8 kWh (400V) και εύρος έως 50 χιλιομέτρων σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) και έως 65 χιλιόμετρα σε έναν αστικό κύκλο (WLTP City) Τα υβριδικά Renault Arkana E-Tech, Captur E-Tech Hybrid και Megane E-Tech Plug-In Hybrid θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

Διαβάστε επίσης:

Renault: H Formula 1 μας μαθαίνει οικονομία στο Clio

Αποκάλυψη: Το Renault Megane γίνεται ηλεκτρικό SUV

Το νέο Renault Scenic στην ελληνική αγορά (+τιμή)