Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό;

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό;

Mobility

Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό;

Mobility

Ένα από τα πιο εμβληματικά ευρωπαϊκά supermini, το Renault 5 θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία για μια δεύτερη καριέρα ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Advertisement
Advertisement

Αν και η Renault δεν έχει εκφράσει πρόθεση για αναβίωση του θρυλικού της supermini ο ιταλός σχεδιαστής Marco Maltese εμπνεύστηκε την αποτύπωση της κλασικής σιλουέτας του R5 σύμφωνα με τα σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα και μάλιστα με πλήρως ηλεκτρικό προφίλ.

Είναι δεδομένο πως η πρόταση του ιταλού σχεδιαστή θα έβρισκε πολλούς υποστηρικτές εάν βρισκόταν σε κάποιο τραπέζι διαπραγματεύσεων καθώς το σχέδιο του καταφέρνει να παντρέψει με εξαιρετική ισορροπία τις κλασσικές γραμμές του R5 με ένα στυλάτο φουτουριστικό στυλ. Φυσικά σημαντικό ρόλο στο οπτικό αποτύπωμα έχουν παίξει οι φωτεινές επιφάνειες των φώτων LED εμπρός και πίσω τα οποία σήμερα αποτελούν και τα εργαλεία για την διαμόρφωση της οπτικής υπογραφής κάθε δημιουργού και κάθε οχήματος.

Renault Le 5 concept

Advertisement
Advertisement

Tο Renault Le 5 Concept, όπως ονομάζεται η δημιουργία του Maltese, είναι μια σχεδιαστική άσκηση οπότε είναι φυσικό να μην υπάρχει σχετική πληροφόρηση τεχνικής φύσεως. Ωστόσο ορισμένα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα η απουσία εισαγωγών αέρα στη μάσκα αφήνουν να εννοηθεί πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα, κάτι που θα ταίριαζε ιδανικά με την φιλοσοφία ενός τέτοιου consept που παντρεύει την ρετρό διάθεση με την προηγμένη τεχνολογία. Εάν κρίνουμε λοιπόν από παραδείγματα όπως τα ηλεκτρικά Mini Cooper SE και Fiat 500e υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μιας τέτοια κατηγορίας ιδιαίτερων μοντέλων που συνδυάζουν το κλασσικό με το μοντέρνο οπότε ίσως η Renault θα έπρεπε να πάρει αρκετά σοβαρά την πρόταση της αναβίωσης του θρυλικού R5 ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Renault Le 5 concept

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Renault: Με logo Alpine τα νέα σπορ μοντέλα της;

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Advertisement

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα (+video)