Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Cupra Tavascan Extreme E

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτότυπο Cupra Tavascan Extreme E

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Cupra Tavascan Extreme E

ΝΕΑ

Πρόκειται για το όχημα που προλογίζει το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover, Tavascan.

Advertisement
Advertisement

Η Cupra παρουσίασε το πρωτότυπο Tavascan Extreme E Concept, ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό – προπομπό του δεύτερου μηδενικών ρύπων μοντέλου της μάρκας, Tavascan. Το τελευταίο αποτελεί ένα μηδενικών ρύπων crossover που θα κατασκευαστεί στη Βαρκελώνη και θα διατεθεί εμπορικά το 2024.

Περί Cupra Tavascan Extreme E, αυτό παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021) και χαρακτηρίζεται από μία εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση με μυώδη εμφάνιση, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και ευμεγέθεις ζάντες. Παράλληλα, έχει γίνει χρήση φυσικών υλικών κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα βιώσιμο, εύκολα επισκευάσιμο και προσαρμόσιμο.

H εμπρός και πίσω σχεδίαση άλλαξε σημαντικά σε σχέση με το όχημα που αγωνίζεται την πρώτη σεζόν στο Extreme E. Η τεχνολογία LED παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία στην παραγωγή ενός οχήματος με το DNA της Cupra, ενώ οι προβολείς σε τρεις τριγωνικές ομάδες εκατέρωθεν προσδίδουν πιο επιβλητική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Ο φωτισμός τοποθετείται σε ένα πλαίσιο τρισδιάστασης εκτύπωσης – μια τεχνολογία που επιλέχθηκε για να δώσει το CUPRA Tavascan Extreme E Conceptένα επιπρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ανταλλακτικά μπορούν να κατασκευαστούν σε μόλις έξι ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στις αλλαγές αφού τα ανταλλακτικά θα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την ανάγκη δύσχρηστων και ακριβών εργαλείων.

Advertisement

«Το Cupra Tavascan Extreme E Concept χρησιμοποιεί ίνες λιναριού σε όλο το αμάξωμα καθιστώντας το βιώσιμο καθώς και στοιχεία 3D εκτύπωσης που μπορούν να αναδημιουργηθούν γρήγορα ώστε να παραμείνει το αγωνιστικό αυτοκίνητο στον αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Xavi Serra, Head of Technical Development της Cupra Racing.

Advertisement

Η κατασκευή μεγάλου μέρους του αμαξώματος από ίνες λιναριού σημαίνει ότι τα φύλλα ανθρακονήματος αντικαθίστανται, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Μία τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα οχήματα παραγωγής.

Το Cupra Tavascan Extreme E Concept εφοδιάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh, τοποθετημένη πίσω από το πιλοτήριο και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, τηρώντας τους κανονισμούς των αγώνων.

H Cupra είναι μέρος του project Extreme E από την αρχή. Είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως βασικό συνεργάτη της ομάδας. Το Πρωτάθλημα Extreme E ενισχύει την έρευνα εξηλεκτρισμού της Cupra ενώ προωθεί την ηλεκτροκίνηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα των φύλων.

Advertisement

O Alejandro Agag, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Extreme E δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω την CUPRA να λανσάρει τoCUPRA TavascanExtreme E Concept, καθώς έτσι γίνεται ο δεύτερος κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει το δικό του αμάξωμα στo Extreme E.

»Αυτή η κίνηση όχι μόνο εισάγει πρόσθετο στυλ και προσωπικότητα στο Πρωτάθλημα, αλλά υποστηρίζει επίσης τους στόχους μας για το Extreme E ώστε να αποδειχθεί ως μια παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ για συνεργάτες, καθώς η CUPRA ετοιμάζεται να λανσάρει αυτό το μοντέλο στους πελάτες στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε αυτή την ομάδα που οραματίζεται το μέλλον, το CUPRA TavascanExtreme E διαθέτει πραγματικά εκπληκτική σχεδίαση και ανυπομονώ να το δω να κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες του Extreme E».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ABT πουσάρει το Cupra Leon στα 370 άλογα
Δοκιμή: Cupra Formentor 1.5 TSI
Επίσημο: Το σκληροπυρηνικό Cupra UrbanRebel (+video)