Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ABT πουσάρει το Cupra Leon στα 370 άλογα

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ABT πουσάρει το Cupra Leon στα 370 άλογα

ΝΕΑ

Η ABT πουσάρει το Cupra Leon στα 370 άλογα

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος ABT παρουσίασε ένα νέο πακέτο αναβάθμισης που κάνει στο Cupra Leon πιο δυνατό ακόμα και από το κορυφαίο τετρακίνητο VW Golf R.

Advertisement
Advertisement

Η ΑΒΤ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο επίσημος βελτιωτής του ομίλου VW λόγω της εξειδίκευσης αλλά και της άμεσης συνεργασίας που έχει με αυτόν, ειδικά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η νεότερη δημιουργία της ABT αφορά την Cupra και πιο συγκεκριμένα το Cupra Leon με τον 2.0 TSI κινητήρα τόσο στην κλασσική hatchback όσο και στην Sportstourer έκδοση αμαξώματος. Το πακέτο της ΑΒΤ περιλαμβάνει την αναβάθμιση του κινητήρα καθώς και ορισμένες βελτιώσεις στην αισθητική αλλά και στη δυναμική απόδοση. Συγκεκριμένα μέσω επαναπρογραμματισμού της κεντρικής μονάδας η απόδοση του κινητήρα φθάνει τους 360 PS για το μπροσθιοκίνητο hatchback και τους 370 PS για το τετρακίνητο Sportstourer με την ροπή και στις δύο περιπτώσεις στα 450 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η βελτίωση του κινητήρα που καθιστά το Cupra Leon πιο δυνατό και φυσιολογικά πιο γρήγορο και από το Golf R, συνοδεύεται από ορισμένες αισθητικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα από τις πολυάκτινες ζάντες 20’’. Για όσους επιθυμούν να συνοδεύσουν την βελτίωση της απόδοσης και με μια ανάλογη αναβάθμιση των οδικών χαρακτηριστικών η ABT προσφέρει και ένα σετ πιο σφικτών ελατηρίων τα οποία μειώνουν κατά 30mm και το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος. Το κόστος του συνολικού πακέτου ανέρχεται στην Γερμανία στις 5.990 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται πολύ σύντομα η ABT να παρουσιάσει κάτι ανάλογο και για την plug-in υβριδική έκδοση του Cupra Leon e-Hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δοκιμή: Cupra Leon e-Hybrid
Τα νέα Seat Ibiza & Arona ήρθαν στην Ελλάδα (+τιμές)
SEAT MO: Το καλύτερο ηλεκτρικό σκούτερ της αγοράς