Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο EV της Rolls-Royce θα ονομάζεται “Silent Shadow”

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο EV της Rolls-Royce θα ονομάζεται “Silent Shadow”

ΝΕΑ

Το πρώτο EV της Rolls-Royce θα ονομάζεται “Silent Shadow”

ΝΕΑ

Η Bentley σκοπεύει να μετατραπεί στο άμεσο μέλλον σε μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά όπως όλα δείχνουν θα την ακολουθήσει σύντομα και η Rolls-Royce η οποία προετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Rolls-Royce ψάχνεται με την ηλεκτροκίνηση καιρό τώρα, η Automotive News ανέφερε πως ο διευθύνων σύμβουλος Torsten Müller-Ötvös αποκάλυψε στο Bloomberg, ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της φίρμας θα ονομάζεται Silent Shadow.

Το όνομα του πολυτελούς ηλεκτρικού μοντέλου αντλεί έμπνευση από την περίφημη Silver Shadow που κυκλοφόρησε από το 1965 έως και το 1980. Φυσικά, το όνομά της έχει αλλάξει ελαφρώς και το προσωνύμιο Silent αφορά αναμφίβολα την ησυχία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω έλλειψης του θερμικού κινητήρα.

Ο Müller-Ötvös από την πλευρά του, αρνήθηκε να ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Silent Shadow, αλλά τόνισε με έμφαση πως το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο θα αποτελεί μια αυθεντική Rolls-Royce.

Advertisement
Advertisement

Και συνέχισε, “Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ που προβάλλει διαχρονικά η Rolls-Royce, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες παρέχουν άμεσα τεράστια αποθέματα ροπής και επίσης δεν ακούγονται καθόλου”, είπε.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, “Δεν είμαστε γνωστοί για τους βρυχηθμούς των δυνατών κινητήρων και των θορύβων της εξάτμισης, αυτό από μόνο του είναι μεγάλο όφελος για εμάς”.

Advertisement

Τώρα, υποθέτουμε εύλογα πως η Silent Shadow θα δανειστεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία της επερχόμενης BMW i7. Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει διαρρεύσει πολλά προς το παρόν για το μεγάλο ηλεκτρικό sedan, ωστόσο, δημοσιοποίησε πρόσφατα πως θα διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 90 έως 120 kWh που θα προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 550 και 700 km αντίστοιχα.

Ο Müller-Ötvös επεσήμανε επίσης ότι η πανδημία συνέβαλλε το τελευταίο διάστημα στην αύξηση των πωλήσεων, καθώς οι πελάτες «συνειδητοποίησαν πλέον πόσο σύντομη είναι η ζωή και γι’ αυτό είναι καλό να την απολαμβάνουμε σήμερα και να μην το αναβάλλουμε και το μεταθέτουμε για το μέλλον».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Beyonce και ο Jay Z αγόρασαν τις δύο Rolls-Royce Boat Tail
Φτιάξε τη δική σου Rolls-Royce όπως ακριβώς επιθυμείς
Αυτή είναι η «Goth» Rolls-Royce Cullinan του Drake