Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Volkswagen Polo είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση και σας καλεί να ζήσετε την οδηγική απόλαυση και την τεχνολογική υπεροχή που προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στην κορυφαία του έκδοση που δεν είναι άλλη από την GTI που προσφέρει απλόχερα 200 PS! Ο δίλιτρος TSI βενζινοκινητήρας από των οποίο παίρνει ώθηση, χαρίζει 20 PS μεγαλύτερη ισχύ από τον 1.8 TSI που αντικατέστησε.

Όπως το Golf GTI, έτσι και το νέο Polo GTI αντιπροσωπεύεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των 2-λιτρων τούρμπο. Ο κινητήρας των 1.984 κ.ε. έχει σχέση συμπίεσης 11,65:1.

Advertisement
Advertisement

Ο GTI παράγει τη μέγιστη ισχύ του ανάμεσα στις 4.400 και τις 6.000 στροφές. Ο κινητήρας ΕΑ888 τρίτης γενιάς μεταφέρει τη μέγιστη ροπή του των 320 Nm στον μπροστινό άξονα από ένα χαμηλό 1.500 στροφών.

Ο νέος κινητήρας GTI διατίθεται με DSG αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, η μέση κατανάλωσή του ορίζεται στα 7.1 lt στα 100 χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 160 gr/km.

Advertisement

Στον τομέα των επιδόσεων, η γερμανική φίρμα ανακοινώνει 0-100 σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 237 km/h (μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,9 lt./100 km & 129 gr/km).

Advertisement

Πρόκειται για το ισχυρότερο Polo που έχουμε δει στους δρόμους και τα 200 του ορεξάτα άλογα συνδυάζονται με το διακριτικά σπορτίφ 5θυρο αμάξωμα. Αυτό διαθέτει διαφορετική μάσκα, νέους προφυλακτήρες, μυώδη σπόιλερ, μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών και φυσικά τα λογότυπα «GTI» που επισημαίνουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη στην γκάμα έκδοση.

Advertisement

Μικρές στιλιτιστικές διαφορές, σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, υπάρχουν και την καμπίνα. Εδώ βρίσκουμε το ελλειπτικό τιμόνι, τις χαρακτηριστικές καρό ταμπετσαρίες, τα ημι-μπάκετ καθίσματα κ.α.

To νέο Polo GTI πατά στην πλατφόρμα MQB, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά και με ενεργή ανάρτηση (είναι 15 χλστ. χαμηλότερο από τις απλές εκδόσεις).