Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Volkswagen Polo, στην έκτη του πλέον γενιά, είναι πιο άρτιο τεχνολογικά και πιο απολαυστικό οδηγικά από ποτέ!

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχει η κορυφαία επιλογή – μία έκδοση γεμάτη αυτοπεποίθηση, που σας καλεί να ζήσετε την οδηγική απόλαυση και την τεχνολογική υπεροχή που προσφέρει.

Αναφερόμαστε φυσικά στο Polo GTI, την απόλυτη έκδοση του μοντέλου που «γεννήθηκε» στο Ίνγκολσταντ, που πατά στην πλατφόρμα MQB, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά και με ενεργή ανάρτηση (είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερο από τις απλές εκδόσεις).

Advertisement
Advertisement

Επίσης για πρώτη φορά, το νέο Polo GTI τοποθετείται στην κατηγορία των δίλιτρων υπέρ-τροφοδοτούμενων κινητήρων. Η μονάδα 1.894cc με την οποία εφοδιάζεται έχει σχέση συμπίεσης 11,65:1 και προσφέρει απλόχερα 200 PS!

Μάλιστα, ο κορυφαίος 2.0lt TSI βενζινοκινητήρας από των οποίο παίρνει ώθηση, χαρίζει 20 PS μεγαλύτερη ισχύ από τον 1.8 TSI που αντικατέστησε. Η μέγιστη ισχύ του παράγεται μεταξύ των 4.400 και των 6.000 στροφών/λεπτό.

Advertisement

Όσο για τη μέγιστη ροπή του κινητήρα ΕΑ888 τρίτης γενιάς, ορίζεται στα 230 Nm από τις 1.5000 κιόλας στροφές/λεπτό. Ο νέος κινητήρας του Polo GTI συνεργάζεται με DSG αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει 0-100 σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 237 km/h (μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,9 lt./100 km & 129 gr/km). Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, η μέση κατανάλωσή του ορίζεται στα 7.1 lt στα 100 χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 160 gr/km.

Advertisement

Αυτά στην… καρδιά του ισχυρότερου Polo που έχουμε δει ποτέ στους δρόμους. Όμως η ουσία πρέπει να συνδυάζεται με το «φαίνεσθε», το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα ξεχωρίζει από τη διαφορετική μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τα μυώδη σπόιλερ, τις μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών και φυσικά τα λογότυπα «GTI» που επισημαίνουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη στην γκάμα έκδοση.

Advertisement

Μικρές στιλιτιστικές διαφορές, σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, υπάρχουν και την καμπίνα. Συγκεκριμένα, ελλειπτικό τιμόνι, χαρακτηριστικές καρό ταμπετσαρίες, ημι-μπάκετ καθίσματα κ.α.

Όμως το GTI δεν έχει να κάνει μόνο με επιδόσεις αφού η συγκεκριμένη έκδοση είναι και ιδιαιτέρως πλούσια. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Volkswagen Connect
– Ζάντες αλουμινίου “Milton Keynes” 7,5J x 17, με ελαστικά διαστάσεων 215 / 45 R17, αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας και κόκκινες δαγκάνες φρένων εμπρός
– Προβολείς με τεχνολογία LED
– Ανάρτηση Sport Select Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση, πλαίσιο χαμηλωμένο κατά 15 χιλ.
– Active Info Display – Διαδραστικός, και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (Οθόνη TFT 10,3″)
– Σύστημα Infotainment COMPOSITION MEDIA
– Adaptive Cruise Control (Ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα)Air Care Climatronic (Αυτόματος κλιματισμός, με ξεχωριστή ρύθμιση οδηγού – συνοδηγού)