Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo GTI για ατελείωτες οδηγικές συγκινήσεις

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Polo GTI για ατελείωτες οδηγικές συγκινήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo GTI για ατελείωτες οδηγικές συγκινήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλές Volkswagen Polo μπήκε πλέον στην έκτη του γενιά και είναι πιο πλήρες από ποτέ!

Advertisement
Advertisement

«Γεμάτο» τεχνολογία, με καλαίσθητο design, όλες τις απαιτούμενες λύσεις συνδεσιμότητας αλλά και έτοιμο να σας προσφέρει οδηγική απόλαυση! Ειδικά, με την κορυφαία επιλογή στη γκάμα που τιτλοφορείται «GTI».

Μία έκδοση γεμάτη… αυτοπεποίθηση, που σας καλεί να ζήσετε την οδηγική απόλαυση και την τεχνολογική υπεροχή που προσφέρει αφού μιλάμε για το ισχυρότερο μοντέλο στην κατηγορία του!

Το νέο Polo πατά στην πλατφόρμα MQB, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά και με ενεργή ανάρτηση (είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερο από τις απλές εκδόσεις).

Advertisement
Advertisement

Η απόλυτη έκδοση του μοντέλου που «γεννήθηκε» στο Ίνγκολσταντ εφοδιάζεται για πρώτη φορά με δίλιτρο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα. Συγκεκριμένα, η μονάδα 1.894cc από την οποία παίρνει ώθηση, έχει σχέση συμπίεσης 11,65:1 και προσφέρει 200 πρόθυμα άλογα!

Advertisement

Μάλιστα, ο κορυφαίος 2.0lt TSI βενζινοκινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται, χαρίζει 20 PS μεγαλύτερη ισχύ από τον 1800άρη TSI που αντικατέστησε. Η μέγιστη ισχύ του παράγεται μεταξύ 4.400 και 6.000 στροφών/λεπτό. Όσο για τη μέγιστη ροπή του κινητήρα ΕΑ888 τρίτης γενιάς, ορίζεται στα 230 Nm από τις 1.500 κιόλας στροφές/λεπτό. Ο νέος κινητήρας του Polo GTI συνεργάζεται με DSG αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Advertisement

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει 0-100 σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 237 km/h (μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,9 lt./100 km & 129 gr/km). Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, η μέση κατανάλωσή του ορίζεται στα 7.1 lt στα 100 χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 160 gr/km.

Όλα αυτά σε ένα δυναμικό περιτύλιγμα που μαρτυρά τον ανήσυχο χαρακτήρα του μοντέλου. Το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα ξεχωρίζει από τη διαφορετική μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τα μυώδη σπόιλερ, τις μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών και φυσικά τα λογότυπα «GTI» που επισημαίνουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη στην γκάμα έκδοση.

Advertisement

Μικρές στιλιτιστικές διαφορές, σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, υπάρχουν και στον εσωτερικό κόσμο του Volkswagen Polo GTI Συγκεκριμένα, ελλειπτικό τιμόνι, χαρακτηριστικές καρό ταμπετσαρίες, ημι-μπάκετ καθίσματα κ.α.

Όμως το GTI δεν έχει να κάνει μόνο με επιδόσεις αφού η συγκεκριμένη έκδοση είναι και πολύ καλά εξοπλισμένη. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Volkswagen Connect
– Ζάντες αλουμινίου “Milton Keynes” 7,5J x 17, με ελαστικά διαστάσεων 215 / 45 R17, αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας και κόκκινες δαγκάνες φρένων εμπρός
– Προβολείς με τεχνολογία LED
– Ανάρτηση Sport Select Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση, πλαίσιο χαμηλωμένο κατά 15 χιλ.
– Active Info Display – Διαδραστικό και πλήρως ψηφιακό πίνακας οργάνων (Οθόνη TFT 10,3″)
– Σύστημα Infotainment COMPOSITION MEDIA
– Adaptive Cruise Control (Ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα)
– Air Care Climatronic (Αυτόματος κλιματισμός, με ξεχωριστή ρύθμιση οδηγού – συνοδηγού)