Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA 2023

Πάθος και τεχνολογία οδηγούν την CUPRA στο μέλλον

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάθος και τεχνολογία οδηγούν την CUPRA στο μέλλον

CUPRA 2023

Πάθος και τεχνολογία οδηγούν την CUPRA στο μέλλον

CUPRA 2023

Με οδηγό το πάθος για τις σπορ απολαύσεις και το έντονο συναίσθημα στην σχεδίαση, η CUPRA ανοίγει τα φτερά της σε νέες κατηγορίες και στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κάνει αισθητή την παρουσία της, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, στα πεπραγμένα της σύγχρονης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, η CUPRA ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα.

Μία επόμενη ημέρα που θέλει την εταιρία να επενδύει κατά κύριο λόγο στην ηλεκτροκίνηση, χωρίς όμως να αμελεί και τα μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες, για όσο καιρό αυτή η τεχνολογία θα είναι επιτρεπτή στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πατώντας πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά που έφεραν την CUPRA στην κορυφή του ενδιαφέροντος, την πίστη στα σπορ χαρακτηριστικά και την έμφαση στον δυναμισμό της σχεδίασης, η ισπανική εταιρία έχει στα σκαριά μερικά πολύ ξεχωριστά μοντέλα, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα τα οποία απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες, φέρνοντας μαζί τους το πάθος και το έντονο συναίσθημα που χαρακτηρίζει όλα της τα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα πολύ ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που έχει προγραμματίσει η CUPRA, μία εταιρία που χωρίς αμφιβολία θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο στα χρόνια που έρχονται.

CUPRA Tavascan

Το CUPRA Tavascan αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εταιρία, καθώς παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV κουπέ και το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της, μετά το CUPRA Born.

Advertisement

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που σπάει όλες τις συμβάσεις για τα SUV, συνδυάζοντας μία εκρηκτική εμφάνιση με επιδόσεις, ενώ ενσαρκώνει το όραμα της CUPRA για την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Το κουπέ SUV εισάγει μια εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα με ξεκάθαρες σπορ αναλογίες. Αυτή η νέα σχεδιαστική γλώσσα, που εισάγεται από το Tavascan, θα δώσει τον τόνο για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γκάμας του CUPRA.

Μία πολύ δυναμική μάσκα με μοντέρνες πινελιές και σύγχρονες τεχνολογίες ολοκληρώνεται από ένα καταπληκτικό πίσω μέρος, τοποθετώντας το Tavascan στην κορυφή των πιο ελκυστικών coupe crossover της αγοράς.

Advertisement

Σχεδιασμένο για ενθουσιώδεις οδηγούς, το CUPRA Tavascan προσφέρει μια δυναμική οδηγική εμπειρία με χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία δυναμικού πλαισίου DCC Sport, η σπορ ανάρτηση, το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης και τα ελαστικά επιδόσεων τοποθετημένα σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupé διατίθεται σε δύο αποδόσεις ισχύος: 286 και 340 ίππων. Η έκδοση μεγαλύτερης ισχύος περιλαμβάνει τετρακίνηση με διπλό μοτέρ, παρέχοντας εξαιρετική πρόσφυση. Η χαμηλότερης ισχύος παραλλαγή προσφέρει αυτονομία περίπου 549 χιλιομέτρων χάρη στη μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 77 kWh.

Πέρα από όλα αυτά, το Tavascan θα διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες για την ασφάλεια και την ψηφιακή διασύνδεση του οχήματος. Θα βασίζεται πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του γκρουπ VW και θα βρίσκεται στην αγορά μέσα στο 2024, αλλάζοντας όλο το τοπίο στα ηλεκτρικά σπορ SUV.

CUPRA Terramar

Έχοντας ως στόχο τις 500.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ετησίως, η CUPRA εκτός από τα ηλεκτρικά της μοντέλα, έχει στα σκαριά και ένα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το CUPRA Terramar θα είναι ένα μεγάλο SUV με έντονο το χαρακτηριστικό σπορ ταμπεραμέντο της CUPRA αλλά και με έμφαση στην πρακτικότητα, χάρη στους μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Το νέο αυτό SUV που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 θα εφοδιάζεται με μία σειρά από επιλογές σε δυνατότητες κίνησης, μεταξύ των οποίων και μία plug-in υβριδική διάταξη, που χάρη στην ενσωμάτωση μεγάλης μπαταρίας θα μπορεί να παρέχει κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 100 και πλέον χιλιομέτρων.

CUPRA Raval

Μία ακόμα ριζοσπαστική πρόταση από τους σχεδιαστές της CUPRA για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Έχοντας δώσει μία πρώτη γεύση από το εκπληκτικό Urban Rebel, ένα απίστευτο πρωτότυπο με πρωτοποριακό σχεδιασμό, η CUPRA ετοιμάζει την είσοδό της στα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα είναι οικονομικά προσιτά και θα αφορούν ένα πιο ευρύ κοινό.

Αυτό όμως η δεν σημαίνει ότι η CUPRA θα απαρνηθεί τον σπορ χαρακτήρα της και την μοναδική ικανότητα των σχεδιαστών της να δημιουργούν ξεχωριστά αυτοκίνητα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε οδηγικό χαρακτήρα. Και για άλλη μια φορά στο Raval είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί και όχι η ψυχρή λογική της αγοράς.

Το μικρό ηλεκτρικό CUPRA θα λανσαριστεί το 2025, και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του γκρουπ VW, συνδυάζοντας την βιωσιμότητα ενός ηλεκτρικού πόλης με επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση.  

Το πανέμορφο αμάξωμά του των 4,03 μέτρων θα συνδυάζει την δυναμική αίσθηση με την χρήση προηγμένων ανακυκλωμένων υλικών στο σαλόνι, δημιουργώντας ένα σύνολο μοντέρνο αλλά και μέσα στο πνεύμα της εποχής.

Με απόδοση 226 ίππων θα είναι και εξαιρετικά γρήγορο, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία του θα είναι στα 440 χιλιόμετρα.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ισπανία και η παρουσία του από το 2025 και μετά αναμένεται να δώσει μία τεράστια ώθηση στις πωλήσεις και στην καταξίωση της CUPRA ως τον μεγάλο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων φτιαγμένων με το πάθος της οδήγησης.

CUPRA Dark Rebel

Αναζητώντας νέους τρόπους για να μιλήσει την γλώσσα του μέλλοντος, η CUPRA προχώρησε σε μία πολύ πρωτοποριακή κίνηση. Άφησε το κοινό της να κάνει τις δικές του προτάσεις για το πως ονειρεύονται το μέλλον της εταιρίας και ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο χωρίς κανέναν περιορισμό.

Το τελικό αποτέλεσμα, μετά από την συμμετοχή 270.000 φίλων της εταιρίας, που παρουσίασε στην φετινή έκθεση του Μονάχου η CUPRA ξεπερνά κάθε προσδοκία, με ένα όχημα που προκαλεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις για το σχεδιασμό και την παραγωγή αυτοκινήτων, συνδυάζοντας άψογα τον εικονικό και τον φυσικό κόσμο.

Το διθέσιο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο εντυπωσιάζει σε κάθε του σημείο. Από το εκπληκτικό χρώμα του αμαξώματος που αλλάζει απόχρωση ανάλογα με τον φωτισμό μέχρι τις πανέμορφες αισθησιακές επιφάνειες που συνθέτουν ένα πρωτοποριακό «γλυπτό» με έντονη την σπορ αίσθηση, ιδίως στο extreme πίσω μέρος

Στόχος της εταιρίας με το Dark Rebel, είναι να δείξει ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητά της μπορούν να είναι σπορ, σέξι και με έντονο συναίσθημα. Και το οχήματα σαν το Dark Rebel αντιπροσωπεύουν την δέσμευση της εταιρίας για να εξερευνήσει τα σχεδιαστικά και μηχανικά όρια της νέας εποχής, και να κατασκευάζει αυτοκίνητα γεμάτα πάθος και ενθουσιασμό για την οδήγηση.

Γιατί αυτό ήταν που έφερε την CUPRA στην σημερινή τεράστια επιτυχία. Και αυτό είναι που θα την οδηγήσει στις ακόμα καλύτερες μέρες στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept
Cupra DarkRebel: Ένα πέρασμα από τον ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο
Τι να περιμένουμε από το ανανεωμένο CUPRA Formentor