Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Prologue EV είναι το πρώτο της συνεργασίας Honda – GM

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Prologue EV είναι το πρώτο της συνεργασίας Honda – GM

ΝΕΑ

Το Prologue EV είναι το πρώτο της συνεργασίας Honda – GM

ΝΕΑ

Η συνεργασία τής Honda με την General Motors για την από κοινού εξέλιξη και κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων κατέληξε στο πρώτο αποτέλεσμά της.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των ανθρώπων της Honda για την εμπορική επέκταση της στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων των ΗΠΑ υλοποιήθηκε μέσω της General Motors. Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία των αντίστοιχων μοντέλων τους τα οποία θα μοιράζονται κοινά μέρη.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας που θα πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα είναι το Prologue, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται εκεί εντός της επόμενης χρονιάς. Θα είναι ο… πρόλογος μιας σειράς νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που θα διαθέσει στην αμερικανική αγορά τα προσεχή χρόνια και ένα από τα τουλάχιστον 30 που έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει η Honda ως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ανακοίνωσε κάποιες αρχικές πληροφορίες που αφορούν στις διαστάσεις του Prologue. Βάσει αυτών, το μήκος του θα είναι 4.877 χλστμ., το πλάτος του 1.989 χλστμ., το ύψος τού αμαξώματος θα φτάνει τα 1.643 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 3.094 χλστμ.

Προφανώς πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων SUV και περίπου το ίδιο σε όγκο με το καινούργιο (αμιγώς ηλεκτροκίνητο) Chevrolet Blazer που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα. Αυτή είναι η ονομαζόμενη «BEV η οποία προήλθε από την «Ultium» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την GM.

Advertisement

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εταιρεία βλέπουμε ότι το αμάξωμα του Prologue έχει αισθητικές επιρροές από το Honda e, ιδίως στο πίσω μέρος. Σε αυτό, βλέπουμε ότι στη μαύρη επιφάνεια μεταξύ των φώτων έχει ενσωματωθεί το λογότυπό της σε σχετικά μεγάλο μέγεθος, κάτι που ίσως υιοθετηθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στα διαθέσιμα χρώματα του αμαξώματος, η Honda ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν και αυτό που ονομάζει «North Shore Pearl» και το οποίο έχει προέλθει από τα χρώματα που επικρατούν στο περιβάλλον της λίμνης Tahoe, στην Καλιφόρνια.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχουν δύο οθόνες στο ταμπλό, μία 11,0 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων και μία 11,3 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας. Τέλος, τα στελέχη της Honda δεν ανακοίνωσαν κάτι αναφορικά με την απόδοση του Prologue ή τη χωρητικότητα των μπαταριών του.

Πάντως, με δεδομένο ότι θα έχει την ίδια βάση με το νέο Chevrolet Blazer, πιθανόν η ισχύς του να είναι η ίδια ή παραπλήσια με αυτή του αμερικανικού μοντέλου (σημ.: 258 ίπποι) και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του να φτάνει τα 515 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως η Honda εξελίσσει το ηλεκτρικό Prologue (+video)
Η ασφάλεια του νέου Honda Jazz
Αποκαλυπτήρια για τη νέα Honda Hornet (+video)