Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα αντιμετωπίσει η GM την έλλειψη τσιπ;

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα αντιμετωπίσει η GM την έλλειψη τσιπ;

ΝΕΑ

Πώς θα αντιμετωπίσει η GM την έλλειψη τσιπ;

ΝΕΑ

Η έλλειψη ημιαγωγών έχει φέρει και την General Motors σε δύσκολη θέση και τα στελέχη της αναγκάστηκαν να βρουν τη λύση που θα είναι μόνιμη.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors έχει υπό την επιχειρηματική «ομπρέλα» της πολλές εταιρείες οι οποίες κατέχουν μεγάλο ποσοστό πωλήσεων, συνολικά. Η κατάσταση με την έλλειψη των τσιπ έχει επηρεάσει τη θέση της στην αγορά αλλά επειδή αυτό ισχύει για την πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετριάζεται εν μέρει το φαινόμενο.

Βάσει των εκτιμήσεων που κάνουν αναλυτές της αγοράς, η ομαλοποίηση της παραγωγής των ημιαγωγών θα αργήσει, με συνέπεια να είναι μειωμένη και η κατασκευαστική δυνατότητα των εταιρειών αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την General Motors, η έλλειψη θα συνεχιστεί ως το 2025, κάτι που προφανώς δεν τη συμφέρει.

Advertisement
Advertisement

Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να εξελίξει και να δημιουργήσει η GM τους δικούς της ημιαγωγούς οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται στα καινούργια μοντέλα της και θα πάψει να εξαρτάται τόσο πολύ από τους αντίστοιχους προμηθευτές της. Η σχετική είδηση γνωστοποιήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, από την ίδια τη Mary Barra, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του αμερικανικού κολοσσού.

Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν τρεις τύποι ημιαγωγών και θα χρειαστεί να καθοριστούν συγκεκριμένα στάνταρ για την τυποποίησή τους πριν την έναρξη της παραγωγής τους. Εκτός από την εξασφάλιση της απαραίτητης ποσότητάς τους η ιδία παραγωγή τους θα εξοικονομήσει και χρήματα για την General Motors χάρη στην οικονομία κλίμακας.

Advertisement

Με δεδομένο ότι η GM θα εμπλακεί εντονότερα στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και στο Μεξικό, η απαίτηση για ημιαγωγούς θα αυξηθεί. Συνεπώς, η επένδυση στην κατασκευή τους από μια θυγατρική εταιρεία της είναι μια στρατηγική κίνηση η οποία θα εξασφαλίσει το απόθεμά τους αλλά πιθανόν να διαταράξει τη επαγγελματική σχέση της με τους παραδοσιακούς προμηθευτές της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ηλεκτρική” επίθεση από τη General Motors
Συνεργασία General Motors και Honda
Generation E: Η νέα καμπάνια της General Motors (VIDEO)