Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Peugeot e-2008 είναι κορυφαίο στην καθημερινή χρήση

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Peugeot e-2008 είναι κορυφαίο στην καθημερινή χρήση

Mobility

Το Peugeot e-2008 είναι κορυφαίο στην καθημερινή χρήση

Mobility

Με κομψή εμφάνιση, premium εσωτερικό, προηγμένες τεχνολογίες, προσιτή τιμή και χαμηλό κόστος χρήσης, το Peugeot e-2008 προβάλλει ως μια κορυφαία επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Με την αύρα του Ελληνικού “Car of the Year 2021” και… του πρωταθλητή στην κατηγορία των SUV (ανεξαρτήτως κατηγορίας), το 2008 είναι κορυφαίο στην καθημερινή χρήση. Αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για την ηλεκτρική παραλλαγή του δημοφιλούς B-SUV, e-2008, η οποία διατηρεί ανόθευτα όλα τα προσόντα των συμβατικών εκδόσεων, την ίδια ώρα που είναι απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων, παρέχει αθόρυβες μετακινήσεις και ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες.

Το e-2008 μαζί με τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα αδερφάκια του, e-208 και 3008 Hybrid (PHEV) είναι το μοντέλο που εισάγει δυναμικά τη γαλλική μάρκα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, και μας προσφέρει μια πρώτη γεύση για όσα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον. Η εμφάνιση του προσδίδει κύρος και αισθητική υπεροχή, ενώ το σύγχρονο οπλοστάσιό του υπόσχεται μηδενικές εκπομπές ρύπων, χαμηλά λειτουργικά έξοδα και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot e-2008 κινείται από έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα 136 PS/260 Nm, παρουσία τριών προγραμμάτων λειτουργίας. Το Εco για τη βέλτιστη αξιοποίηση της αυτονομίας, το Normal για ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την απόδοση, και το Sport όπου ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το maximum για κορυφαίες επιδόσεις και σπορ οδική συμπεριφορά. Σύμμαχος αυτών των προγραμμάτων και το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, σε δύο στάδια ισχύος, με το πιο έντονο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με ένα μόνο πεντάλ (χωρίς την ανάγκη χρήσης του φρένου).

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, η οποία υπόσχεται 320 χλμ. αυτονομίας (βάσει WLTP), ένα νούμερο υπεραρκετό για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Επίσης εφόσον χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο προγραμματισμό, το Peugeot e-2008 μπορεί να αποτελέσει πιστό συνοδοιπόρο και για μεγάλα ταξίδια.

Advertisement

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη με ιδιαίτερα έξυπνο και μελετημένο τρόπο έτσι ώστε να μην περιορίζει τους χώρους των επιβατών αλλά και να αποτελεί δομικό στοιχείο του πλαισίου και της μεγάλης ακαμψίας που αυτό παρέχει. Η φόρτισή της μπορεί να διαρκέσει έως και μόλις 30 λεπτά σε ένα ταχυφορτιστή των 100 kW για να φθάσει έως το 80% της χωρητικότητάς της. Επιπλέον, μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» στο smartphone είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας από απόσταση.

Advertisement

Από το εσωτερικό θα ήταν αδύνατο να απουσιάζει το κορυφαίο i-Cockpit 3D με τις πλέον ευκρινείς ενδείξεις και τα μοντέρνα γραφικά. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής, ενώ πίσω από το εντυπωσιακό τιμόνι εδρεύει ένας υψηλής ευκρίνειας πίνακας οργάνων. Στο e-2008 αμφότερες οι οθόνες προσφέρουν έξτρα… ηλεκτρικές πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας, το υπόλοιπο της αυτονομίας, τους κοντινότερους σταθμούς φόρτισης κ.ο.κ. Το βλέμμα μαγνητίζουν και τα πλήκτρα (στυλ πιάνου) που εκτοξεύουν την premium ποιότητα της καμπίνας.

Εκτός από το εντυπωσιακό ψηφιακό περιβάλλον και το πληθωρικό σύστημα πολυμέσων με τις πολλές λειτουργίες και τις σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης, το σαλόνι του e-2008 αποτελεί έναν ιδιαίτερα ευχάριστο χώρο φιλοξενίας. Υπάρχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ κορυφαίο είναι και το πορτμπαγκάζ, με τη χωρητικότητα του να κυμαίνεται ανάμεσα στα 405 και 1.015 λίτρα.

Ως προς τον εξοπλισμό για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, το Peugeot e-2008 διαθέτει ένα φουλ πακέτο παροχών και σύγχρονων συστημάτων, το οποίο ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement

Στη μεγάλη εμπορική επιτυχία του μοντέλου συμβάλλουν και οι πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες aftersales υπηρεσίες που παρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία. Πρόκειται για μία “ομπρέλα” προστασίας και φροντίδας με προνομιακά πακέτα υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την άριστη συντήρηση των οχημάτων της στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της εταιρίας.

Από τις υπηρεσίες αυτές ξεχωρίζουν το Online Booking όπου ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει εύκολα το ραντεβού για την συντήρηση του οχήματός του, το Pick-Up and Delivery με παραλαβή και επιστροφή του οχήματος χωρίς να απομακρυνθεί ο πελάτης από τον χώρο του, η παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης και ο Προ-Έλεγχος για ΚΤΕΟ.

Επιπροσθέτως, έχουν υιοθετηθεί διάφορα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την διαχείριση των αυτοκινήτων μέσω του προγράμματος 3-Plus, ενώ υπάρχουν και αρκετά έξυπνες και εξυπηρετικές υπηρεσίες για φθηνή συντήρηση του οχήματος με ανταλλακτικά ανασκευής της Peugeot, προγράμματα συντήρησης χαμηλού κόστους, καθώς και ένας δωρεάν τεχνικός έλεγχος τριών διαβαθμίσεων ο οποίος ισχύει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτός ο λόγος που η Peugeot κυριαρχεί στις ελληνικές και ευρωπαϊκές πωλήσεις, Διαθέτει ένα εντυπωσιακό σε αισθητική και premium χαρακτήρα προϊόν σε ένα περιβάλλον γεμάτο παροχές και υποστήριξη προς τον πελάτη. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιδιαίτερη προσωπικότητα του ηλεκτρικού e-2008 το οποίο εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του compact SUV. Απουσιάζουν πλήρως οι τριγμοί και οι θόρυβοι ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ και η εμπειρία οδήγησης προκαλεί συγκινήσεις.

Το κερασάκι… στην τούρτα είναι η τιμή του μοντέλου που (e-2008 Active, με on-board charger 7,4 kW) που αντιστοιχεί σε 36.900 ευρώ, αλλά με την κρατική επιδότηση μειώνεται στα 30.949. Εάν υπάρχει η δυνατότητα απόσυρσης, η επιπλέον έκπτωση είναι στα 1.000 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 29.949 ευρώ.

Βάσει των παραπάνω, σε συνδυασμό, φυσικά, με το χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης, το το Peugeot e-2008 είναι κορυφαίο στην καθημερινή χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Peugeot e-208: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
Peugeot e-2008: Γεννημένος πρωταγωνιστής και στην ηλεκτροκίνηση
Peugeot 3008 Hybrid: Με 300 PS και κατανάλωση 1,3 lt/100 km