Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Νέο Peugeot e-208: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot e-208: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

PEUGEOT 2021-1

Νέο Peugeot e-208: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

PEUGEOT 2021-1

Το δυναμικό Peugeot 208 έχει κερδίσει ήδη το αγοραστικό κοινό και τα μεγαλύτερα βραβεία από τους ειδικούς σε όλο τον πλανήτη. Και η ηλεκτρική του έκδοση έρχεται να προσθέσει μία νέα συναρπαστική διάσταση κινητικότητας, ανοίγοντας το δρόμο προς το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας μία μακρά παράδοση στην δημιουργία ξεχωριστών μικρών αυτοκινήτων, η Peugeot ξεκίνησε τη νέα δεκαετία έχοντας παρουσιάσει ένα από τα πιο γοητευτικά σχήματα που υπάρχουν σήμερα στην αγορά ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ένα αυτοκίνητο γεμάτο δυναμισμό και προσωπικότητα, το οποίο από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από το αγοραστικό κοινό αλλά και από τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι το επιβράβευσαν με μία σειρά σημαντικών βραβείων. Χάρη στο μοναδικό του σχήμα με τις σαγηνευτικές καμπύλες και τον έντονο δυναμισμό, αλλά και στην κορυφαία μηχανολογική του συγκρότηση, το 208 κυριαρχεί στην κατηγορία του, συντελώντας και αυτό με τον τρόπο του στον καθολικό πλέον μετασχηματισμό της Peugeot σε μία εξ ολοκλήρου premium μάρκα.

Αυτό το ιδιαίτερο premium στοιχείο της νέας Peugeot γίνεται ακόμα πιο εμφανές στην ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, του e-208. Μία έκδοση που έρχεται να ολοκληρώσει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την γκάμα του και να αναδείξει τις εξαιρετικές οδηγικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και μαζί να φέρει στο προσκήνιο τη δέσμευση της Peugeot για ένα βιώσιμο μέλλον με οικολογικό προφίλ, χωρίς όμως να χάσει την ιδιοσυγκρασία της ως μάρκα και το σπορ χαρακτήρα που πάντα συνόδευε τα αυτοκίνητά της. Το νέο e-208 αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για την είσοδο ενός νέου και ευρύτερου κοινού στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Και έχει -τουλάχιστον-δέκα λόγους για να γίνει το επόμενο αυτοκίνητο μίας νέας γενιάς οδηγών που αναζητούν το καινούργιο και θέλουν να ζήσουν μία σύγχρονη διάσταση της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

1. Είναι ακόμα πιο ξεχωριστό από το “απλό” 208. Το ηλεκτρικό e-208 διατηρεί αναλλοίωτο τον γοητευτικό χαρακτήρα του συμβατικού μοντέλου, με μικρές προσθήκες που το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό. Στο αμάξωμα υπάρχει το δίχρωμο μονόγραμμα «e» και το Λιοντάρι, η γρίλια της μάσκας στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, τα γυαλιστερά μαύρα τόξα των φτερών, οι ζάντες αλουμινίου 17’’ κομμένες με ακρίβεια διαμαντιού και με ένθετα στοιχεία για τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Στο εσωτερικό υπάρχει μία νέα πολυτελής επένδυση με αλκαντάρα και ύφασμα. Το πρωτοποριακό i-Cockpit διαθέτει νέες επιπλέον λειτουργίες για το ηλεκτρικό υπόβαθρο του e-208, μεταξύ των οποίων ένδειξη για το πρόγραμμα οδήγησης -Eco, Normal ή Sport-και για το επίπεδο αυτονομίας, τεχνολογικά γραφήματα πληροφοριών που απεικονίζουν τη λειτουργία της κίνησης σε πραγματικό χρόνο, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

2. Διαθέτει ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Στο επίκεντρο του ηλεκτρικού συστήματος του e-208 βρίσκεται ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 136 ίππους και 260 Νm ροπή. Χάρη σε αυτήν την ισχύ που αποδίδεται άμεσα με το παραμικρό πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, η επιτάχυνση του 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα. Μία επίδοση κορυφαία για την κατηγορία του, που το κατατάσσει ανάμεσα και σε σπορ μοντέλα.

Advertisement

3. Έχει μπαταρία μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου του νέου e-208 είναι των 50 kWh. Βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο των επιβατών και καλά προστατευμένη για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για την φόρτισή της. Η εταιρία παρέχει επίσης εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητας.

Advertisement

4. Έχει μεγάλη αυτονομία κίνησης. Με βάση τις προδιαγραφές WLTP η αυτονομία του νέου Peugeot e-208 φθάνει έως και τα 340 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά μπορεί να χρειαστεί έως και μόνο μία φορά φόρτιση μέσα στην εβδομάδα εξυπηρετώντας τις τυπικές ανάγκες χρήσης σε αστικό περιβάλλον ενός μέσου καταναλωτή.

5. Έχει μικρούς χρόνους φόρτισης. Η Peugeot προσφέρει το e-208 με δύο εκδόσεις σε ότι αφορά τους on-board φορτιστές, μία με 7,4 kW και μία με 11,0 kW. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα μέσα σε 16 ώρες, από ένα wallbox των 11 kW σε 7,5 ώρες ή σε δημόσιο ταχυφορτιστή των 100 kW DC σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

6. Διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης για καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας. Το Eco για βελτιστοποίηση της αυτονομίας με προσαρμογή ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Το Normal για τη μέγιστη δυνατή άνεση σε καθημερινή χρήση. Και το Sport το οποίο δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις αυξάνοντας στο μέγιστο την ισχύ και την ροπή.

7. Έχει δύο προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας. Το νέο Peugeot e-208 διαθέτει σύστημα ανάκτησης της ενέργειας ώστε να φορτίζεται η μπαταρία ενώ το αυτοκίνητο επιβραδύνει. Η λειτουργία Brake έχει δύο επίπεδα πέδησης, “Μέτρια” για μια αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και “Ισχυρή” για πιο δυνατό φρενάρισμα με το άφημα του γκαζιού, έτσι ώστε να παρέχεται και η δυνατότητα κίνησης one pedal, χωρίς την ανάγκη χρήσης του πεντάλ του φρένου.

8. Είναι απόλυτα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα οικονομικό. Λόγω της χρήσης ηλεκτρικού κινητήρα, το e-208 δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους. Είναι επίσης και αρκετά οικονομικό στην χρήση εξαιτίας της χαμηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και των μικρότερων αναγκών σε συντήρηση, λόγω του ότι οι ηλεκτροκινητήρες έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη και είναι πολύ πιο αξιόπιστοι από τους συμβατικούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

9. Παρέχει μία νέα εμπειρία οδήγησης. Η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το e-208 είναι ένα πολύ άνετο και αθόρυβο αυτοκίνητο, με ελάχιστους κραδασμούς και ακόμα πιο έντονο το premium στοιχείο. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η ακαριαία απόδοση της ροπής από μηδενική ταχύτητα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το εξαιρετικής ποιότητας σαλόνι του 208 με τους μεγάλους χώρους και τον πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, καθιστούν το ηλεκτρικό e-208 το πιο πλήρες και αναβαθμισμένο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα.

10. Συνοδεύεται από νέες έξυπνες υπηρεσίες της Peugeot. Με τις διάφορες λύσεις φόρτισης και το ChargeMyCar με την υπηρεσία Free2Move ο οδηγός μπορεί να βρει έναν σταθμό φόρτισης όπου και αν βρίσκεται. Η εφαρμογή MyPeugeot επιτρέπει την διαχείριση ορισμένα από τα απομακρυσμένα χαρακτηριστικά του οχήματός σας, όπως φόρτιση και προ-θέρμανση ή ψύξη καμπίνας. Και υπάρχει ανάγκη για διαδρομές χωρίς το άγχος της αυτονομίας, το Mobility Pass επιτρέπει στον καταναλωτή να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε εξαιρετική τιμή.

10+1. Διατίθεται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές και έχει μικρότερο χρόνο απόσβεσης. Η γκάμα του ηλεκτρικού e-208 ξεκινά από τις 31.900 ευρώ για την έκδοση με τον φορτιστή των 7,4 kW και τα 33.500 ευρώ για την έκδοση με τον on board φορτιστή των 11,0 kW. Υπάρχει κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και κέρδος από απόσυρση αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και από τον φόρο εταιρικής χρήσης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κάνει πιο γρήγορα απόσβεση της αξίας του μέσα στον ωφέλιμο χρόνο ζωής ενός οχήματος σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e208, e2008 και 3008 PHEV: Τα λιοντάρια της ηλεκτρικής εποχής
Συγκριτικό: Honda e VS MINI Cooper SE VS Peugeot e-208
Peugeot e-208: Ο γαλλικός λέων βρυχάται και… ηλεκτρικά!