ΝΕΑ

Το Peugeot 408 δεν φοβάται τον τάρανδο (+video)

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Peugeot 408 δεν φοβάται τον τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Το Peugeot 408 δεν φοβάται τον τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Από τις εγκαταστάσεις του ισπανικού site πέρασε πρόσφατα το νέο μοντέλο της Peugeot, που αισθητικά «ακροβατεί» ανάμεσα στα τυπικά sedan και τα crossover, στην έκδοσή του με τον κινητήρα των 1,2 λίτρων με τους 130 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα «στενά» ελαστικά, κατάφερε να ολοκληρώσει με αξιοπρεπείς επιδόσεις τις δοκιμασίες του km77.com.

Το νέο 408 που «κάθεται» πιο ψηλά από το έδαφος σε σχέση με τα τυπικά sedan και πεντάθυρα αυτοκίνητα της αγοράς, έρχεται να αποδείξει την αξία του στο «στίβο μάχης» του km77.com. Εκεί όπου όλα τα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν δύο πολύ βασικές δοκιμασίες ενεργητικής ασφάλειας: το σλάλομ και την απότομη αλλαγή κατεύθυνσης δύο φορές, που έχει επικρατήσει να λέγεται δοκιμασία «αποφυγής ταράνδου».

Advertisement
Advertisement

Το σπορ SUV της Peugeot, το 408 που διατίθεται με ποικιλία κινητήρων, στην προκειμένη περίπτωση είναι εφοδιασμένο με τον 1.200άρη turbo που αποδίδει 130 ίππους, τους οποίους το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων «στέλνει» στους εμπρός τροχούς. Όπως φαίνεται και στο video, η ταχύτητα εισόδου είναι 72 χλμ./ώρα στην καλύτερη προσπάθεια του γαλλικού μοντέλου να περάσει από τη δοκιμασία του ταράνδου, ενώ εκείνη της εξόδου είναι τα 44 χλμ./ώρα.

Οι δύο αυτές τιμές, διαμορφώνουν μια πολύ καλή συνολική εικόνα για το αυτοκίνητο, που σίγουρα –όπως σημειώνουν και οι δοκιμαστές του km77.com– θα είχε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αν τα ελαστικά του ήταν πιο φαρδιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS
Πρόστιμο μαμούθ σε βενζινάδικο στον Κηφισό
Η Genesis ετοιμάζει το GV80 Coupe