Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Breitling Top Time Classic Cars: Ώρα νοσταλγίας

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Breitling Top Time Classic Cars: Ώρα νοσταλγίας

ΝΕΑ

Breitling Top Time Classic Cars: Ώρα νοσταλγίας

ΝΕΑ

Η συλλογή Top Time Classic Cars της Breitling είναι εμπνευσμένη από τα ’60s την εποχή της ελευθερίας.

Advertisement
Advertisement

Η πορεία της Breitling από το 1884 μέχρι και το 1978 προσδιορίστηκε από την παρουσία τριών ισχυρών ανδρών που οδήγησαν την ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας στην κορυφή του κόσμου. Ο Leon Breitling ήταν εκείνος που έθεσε πρώτος τα θεμέλια και παρέδωσε τον γιο του Gaston μια πανίσχυρη και πολύ πειθαρχημένη στην τελειότητα εταιρεία κατασκευής χρονογράφων.

Εκείνος όμως που είδε πιο μακριά και άλλαξε ουσιαστικά την πορεία της Breitling ήταν ο Willy. Ο τρίτης γενιάς ιδιοκτήτης της μάρκας αφουγκράστηκε καλύτερα από το καθένα την τάση της μόδας και του lifestyle της δεκαετίας του 1970 και αποφάσισε να δημιουργήσει τα πιο αντισυμβατικά ρολόγια της εποχής του.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι γεννήθηκε ο θρύλος του Top Time ο οποίος έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς της ελευθερίας, του τρόπου ζωής και της διασκέδασης μιας ολόκληρης γενιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και ο διάσημος τηλεοπτικός πράκτορας «007» James Bond, φόρεσε ένα Top Time στην ταινία Thunderball του 1965.

Η Breitling, θέλοντας να τιμήσει την εποχή του πειραματισμού και της στροφής στην δράση και τη διασκέδαση, αποφάσισε να αναβιώσει τη σειρά Top Time παρουσιάζοντας μια νέα συλλογή αφιερωμένη στη δεκαετία του 1960. Χαρακτηριστικό της συλλογής είναι ότι κάθε χρονογράφος αντλεί έμπνευση από θρυλικά αυτοκίνητα της εποχής που στιγμάτισαν με την παρουσία τους τόσο την αυτοκίνηση όσο και τον τρόπο ζωής.

Advertisement

 

Advertisement

Στην συλλογή των Top Time Classic Cars περιλαμβάνονται τέσσερα ξεχωριστά και ιδιαίτερα ρολόγια, τα Top Time B01 Ford Mustang, Top Time B01 Chevrolet Corvette, Top Time B01 Shelby Cobra και το πιο φρέσκο Top Time B01 Ford Thunderbird. Πέρα από αυτά τα τέσσερα ρολόγια μπορεί να βρει κανείς και την ειδική έκδοση Top Time Deus εμπνευσμένη από τη συνεργασία της εταιρείας με την Deus Ex Machina.

Κοινό χαρακτηριστικό των ρολογιών της συλλογής είναι ο εξαιρετικός μηχανισμός Caliber 01 της Breitling. Ο μηχανισμός κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και ξεχώρισε αμέσως από την μέγιστη ακρίβεια, την αξιοπιστία και την λειτουργικότητά του. Η Breitling προφανώς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και συνεχώς πιέζει τα όρια τον μηχανισμό με εξαντλητικές δοκιμές κραδασμών, ώθησης και περιέλιξης για να πετύχει την κορυφαία πιστοποίηση COSC.

Advertisement

Στον σχεδιαστικό τομέα, τα εκλεπτυσμένα Top Time Classic Cars ξεχωρίζουν για το διάτρητο δερμάτινο αγωνιστικό λουράκι, το ταχύμετρο μέτρησης ταχύτητας στη στεφάνη, τις vintage λεπτομέρειες στο εσωτερικό πάνελ και φυσικά το διάφανο πίσω μέρος με κρύσταλλο από ζαφείρι. Όλα αυτά βέβαια εδράζονται μέσα σε έναν σκελετό από ανοξείδωτο ατσάλι 41 χιλ. που δίνει κύρος και άνεση στους λάτρεις των αυτοκινήτων. Κάθε ένα από τα ρολόγια της σειράς έχουν σχεδιαστικές αναφορές στο αντίστοιχο αυτοκίνητο που εκπροσωπούν εκπέμποντας μια έντονη αίσθηση δυναμισμού και πολυτέλειας.

Τα προϊόντα της Breitling και φυσικά την συλλογή Top Time Classic Cars, μπορείτε να τα βρείτε στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στην οδό Βουκουρεστίου 6 στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Breitling: Tο Ford Thunderbird στη συλλογή Top Time Classic Cars
Tο Breitling Premier επέστρεψε!
Triumph Speed Twin Breitling περιορισμένης παραγωγής