Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Όταν η Porsche εκθρόνισε την Bentley

Ελλάδα 23:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν η Porsche εκθρόνισε την Bentley

ΑΓΩΝΕΣ

Όταν η Porsche εκθρόνισε την Bentley

ΑΓΩΝΕΣ

Το 2019 ήταν η χρονιά που η παρουσία της Bentley στην ανάβαση του Pikes Peak, έφερε τα πάνω- κάτω στις προσδοκίες που είχαν όλοι οι κατασκευαστές και τώρα, η Porsche έβαλε τα πράγματα στη θέση τους…

Advertisement
Advertisement

Με τον David Donner πίσω από το τιμόνι, η Porsche 911 Turbo S κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στο Pikes Peak.

Η Bentley είχε καταφέρει αυτό που φαινόταν αδιανόητο για τα δεδομένα της εταιρείας και του κύρους της το 2019. Ασχολήθηκε ενεργά με την ανάβαση του Pikes Peak και κατάφερε να ανέβει στο θρόνο του πρωτοπόρου, παίρνοντας τα σκήπτρα στην κατηγορία αυτοκινήτων παραγωγής. Ο χρόνος που είχε γράψει η Bentley Continental GT ήταν 10 λεπτά και 18,4 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μια Porsche 911 Turbo S του 2022 που οδηγούσε ο βετεράνος του Pikes Peak, David Donner, ολοκλήρωσε την ανάβαση σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, με τον εντυπωσιακό χρόνο των 9 λεπτών και 53,5 δευτερολέπτων.

Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια του Donner και της αγωνιστικής ομάδας της Porsche που ήθελαν να διεκδικήσουν το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του 100ου Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Advertisement

Τότε όμως, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν επίδοση καλύτερη από 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Αντί λοιπόν να περιμένει άλλον ένα χρόνο, ο Donner χρησιμοποίησε ένα νέο πρόγραμμα- παράθυρο για δοκιμές και χρονομετρήσεις στο Pikes Peak International Hill Climb, όπου επιτρέπεται ο καθορισμός των πιστοποιημένων χρόνων διαδρομής, εκτός της ημέρας του αγώνα.

Έτσι λοιπόν, επέστρεψε στις 27 Σεπτεμβρίου με το ίδιο αυτοκίνητο, πέρασε τον ίδιο τεχνικό έλεγχο και στη συνέχεια διέλυσε το ρεκόρ της Bentley με χρόνο καλύτερο κατά 25,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche ξεπέρασε σε αξία τη… Volkswagen
Η κούκλα restomod Porsche 911k της Tuthill (+video)
Η υβριδική Bentley Bentayga σε δύο νέες εκδόσεις