Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan Z γίνεται «όπλο» για τις πίστες (+video)

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan Z γίνεται «όπλο» για τις πίστες (+video)

ΝΕΑ

Το Nissan Z γίνεται «όπλο» για τις πίστες (+video)

ΝΕΑ

Το σπορ μοντέλο της Nissan αποκτά μία ειδική έκδοση η οποία έχει στόχο την μέγιστη δυνατή απόλαυση σε οδήγηση στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μεγάλη αναμονή, η Nissan δίνει το πράσινο φως για έκδοση Nismo του Ζ, του σπορ μοντέλου της με τις εξαιρετικές προδιαγραφές και την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν επεμβάσεις στον κινητήρα για περισσότερη ισχύ, αυξημένη ισχύ και βελτιώσεις στις αναρτήσεις για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Ο κινητήρας είναι ο twin turbo V6 3,0 λίτρων, αλλά οι μηχανικοί της Nissan ακολούθησαν τη δοκιμασμένη μέθοδο της αύξησης της πίεσης στο τούρμπο, της βελτίωσης του συστήματος ψύξης και του “σκαλίσματος” στον εγκέφαλο, έτσι ώστε η ισχύς να φθάσει στους 420 ίππους και η ροπή τα 520 Nm.

Advertisement
Advertisement

H μετάδοση της κίνησης γίνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με ειδική ρύθμιση για το Nismo, και είναι το μόνο κιβώτιο που προσφέρεται για την έκδοση, καθώς -δυστυχώς- δεν υπάρχει η επιλογή του μηχανικού.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, σε ζάντες 19 ιντσών της Rays με ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx GT600. Αυτά τα ελαστικά είναι παρόμοια με το λάστιχο που χρησιμοποιείται στο GT-R, μόνο που εδώ έχουν διαστάσεις 285/35 στο πίσω μέρος.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης αλλαγές στο αμάξωμα για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη στην πίστα. Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά το εμπρός τμήμα, χρησιμοποιώντας μια σχεδίαση που η Nissan ονομάζει Grand-Nose ή G-Nose για συντομία, με έναν λίγο πιο μακρύ προφυλακτήρα σε σύγκριση με το κανονικό μοντέλο.

Advertisement

Μπροστά υπάρχει επίσης ένα splitter χαμηλά στον προφυλακτήρα, και λεπτότερο πλέγμα για να καλύπτει το άνοιγμα της μάσκας. Οι γωνίες της μάσκας διαθέτουν μικρά «φτερά» που είναι τόσο στυλιστικά όσο και λειτουργικά, προσθέτοντας downforce ενώ συγχρόνως δένουν με τα πλαϊνά μαρσπιέ του Nismo.

Στο πίσω μέρος, το Z Nismo αποκτά μια μεγαλύτερη πίσω αεροτομή τριών τμημάτων, η οποία είναι πιο φαρδιά και ψηλή. Σε συνεργασία με τα προαναφερθέντα πλευρικά μαρσπιέ και την εμπνευσμένη από το GT-R πίσω αεροτομή, η κάθετη δύναμη αυξάνεται, ενώ παράλληλα μειώνεται η άνωση και η αντίσταση.

Η Nissan τοποθετεί μοναδικά ψαλίδια, επαναρυθμισμένα αμορτισέρ και πιο σκληρά ελατήρια. Το σασί είναι ενισχυμένο για να αντέχει καλύτερα τις απαιτήσεις της οδήγησης σε πίστες. Η Nissan λέει ότι οι αναβαθμίσεις καθιστούν το Z Nismo 2,5% πιο σκληρό, και κάνουν πιο άμεσο το σύστημα διεύθυνσης. Τα φρένα είναι αναβαθμισμένα με δίσκους 15 ιντσών εμπρός και 13,8 ιντσών πίσω.

Advertisement

Για να αναδείξει αυτές τις αναβαθμίσεις, η Nissan προσθέτει μια νέα λειτουργία οδήγησης Sport + που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους οδηγούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χρόνο που περνούν σε μια πίστα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολύ όμορφα μπάκετ καθίσματα της Recaro, κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό και αλλού, ενώ έχουν αναβαθμιστεί και τα γραφικά στο ψηφιακό σύστημα ενημέρωσης με ειδικές λειτουργίες για την οδήγηση στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το νέο Nissan Z Nismo εν δράσει (+ video)
Λίγο έμεινε για το Nissan Z με τις «ευλογίες» της Nismo
Nissan: Αποκάλυψε το Nissan Z GT4 (+video)