Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το νέο Nissan Z Nismo εν δράσει (+ video)

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε το νέο Nissan Z Nismo εν δράσει (+ video)

ΝΕΑ

Δείτε το νέο Nissan Z Nismo εν δράσει (+ video)

ΝΕΑ

Η Nissan θα αρχίσει τις πωλήσεις του Z Nismo εντός του καλοκαιριού και μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι και κυρίως για τις δυνατότητές του.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan, αποκάλυψε την καινούργια, έβδομη κατά σειρά, γενιά του Z στον διεθνή αυτοκινητικό Τύπο τον Αύγουστο του 2021.

Η επίσημη παρουσίασή του και η διάθεσή του στην αγορά καθυστέρησε σχετικά έκτοτε και πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή, οι φίλοι του μοντέλου αναρωτιόντουσαν πότε θα υπάρξει και η έκδοση «Nismo». Και η ιαπωνική εταιρεία τους έδωσε την απάντηση με τον πιο πειστικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο μπορούμε να δούμε το αμάξωμα και το εσωτερικό του καινούργιου Z Nismo χωρίς να είναι καμουφλαρισμένο σε κανένα τμήμα του. Αν και το όχημα που εμφανίζεται σε αυτό είναι ακόμα πρωτότυπο και προπαραγωγής, είναι σχεδόν ταυτόσημο με αυτό που θα αγοράζουν όσοι το επιθυμούν.

Φυσικά, η παρουσίαση του νέου μοντέλου έγινε ακριβώς με τον τρόπο που έπρεπε για να καταδειχθεί ο πραγματικός χαρακτήρας του. Η Nissan επέλεξε τον Κρις Φόρσμπεργκ, τον Αμερικανό τρις Παγκόσμιο Πρωταθλητή στον θεσμό Formula Drift, για να δείξει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Advertisement

Προς παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για την απόδοση του κινητήρα που θα υπάρχει κάτω από το καπό του Z Nismo. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο παραγωγής διαθέτει τον τρίλιτρο V6 twin turbo (με την κωδική ονομασία «VR30DDTT») ο οποίος αποδίδει 405 ίππους/6.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 475 Nm/1.600-5.600 σ.α.λ.

Advertisement

Προφανώς, στην έκδοση Nismo αυτός θα αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ η οποία -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- ενδεχομένως θα φτάνει ως και τους 507 ίππους.

Στο βίντεο μπορούμε να δούμε τον Φόρσμπεργκ να «ζωγραφίζει» στην άσφαλτο της πίστας, δείχνοντας την απόδοση του κινητήρα αλλά και πόσο καλά είναι στημένο το αυτοκίνητο.

Advertisement

Στο αμάξωμά του μπορούμε να διακρίνουμε ότι στον εμπρός προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί splitter και αεροδυναμικές προσθήκες στο πλάι. Στο πίσω μέρος ο εκεί προφυλακτήρας είναι πιο ογκώδης και πιο έντονα διαμορφωμένος σε σχέση με αυτόν του Z, ενώ υπάρχει και αεροτομή.

Τέλος, στο εσωτερικό του, η Nissan επέλεξε να μας δείξει τα καινούργια μπάκετ καθίσματα της Recaro, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τον κόκκινου χρώματος εκκίνησης του κινητήρα που θα υπάρχουν στο νέο Z Nismo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Nissan Z: Η σύνδεση με το παρελθόν του (video)
Nissan Z : Αυτοκίνητο ασφαλείας στους αγώνες του Super GT
Πόσα θα δίνατε για το σούπερ σπάνιο Nissan GT-R50;