Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Caravan MyRoom: Σαν το σπίτι σου! (+video)

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Caravan MyRoom: Σαν το σπίτι σου! (+video)

ΝΕΑ

Nissan Caravan MyRoom: Σαν το σπίτι σου! (+video)

ΝΕΑ

Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορείτε να ταξιδεύετε δίχως να αποχωρίζεστε τις ανέσεις του δωματίου σας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα έκδοση του minivan της Nissan έρχεται λίγο μετά την 50ή επέτειο του Nissan Caravan για το οποίο παρουσιάστηκε μία πολύ ειδική έκδοση.

Η έκδοση του MyRoom όμως, είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία, έως και μοναδική. Το νέο μοντέλο έχει δεχθεί μετατροπές έχοντας ως βάση ένα εργοστασιακό τροχόσπιτο, γεγονός που το κάνει εσωτερικά ευέλικτο, άνετο και εξαιρετικά ευρύχωρο.

Η κατασκευή αυτή αποτελεί μία σειρά παραγωγής που ανήκει στο κόνσεπτ My Room, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2022 στο Tokyo Auto Salon. Στόχος της Nissan είναι να μπορούν οι επιβάτες να παίρνουν το… δωμάτιό τους μαζί σε κάθε τους ταξίδι και να χαλαρώνουν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και στην καθημερινότητά τους.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το Caravan MyRoom μοιάζει με ένα «στεγνό» minivan χάρη στους άβαφους πλαστικούς προφυλακτήρες και τους μαύρους ατσάλινους τροχούς.

Παρά το ξεχωριστό εσωτερικό του, η Nissan πήγε σε δοκιμασμένη συνταγή στο αμάξωμα, τοποθετώντας του τη στάνταρ οροφή, το χαμηλό πάτωμα και το μακρύ πλαίσιο του μεγάλου της Caravan.

Η μαγεία του αυτοκινήτου ξεκινάει όταν ανοίξει κανείς τις πίσω πόρτες. Το μεγάλου ατού του MyRoom «χτυπάει» εξ αρχής, με το πίσω μέρος της καμπίνας να έχει ξύλινο φινίρισμα, εμπνευσμένο από παρόμοιο μίνιμαλ σχεδιασμό σε δωμάτια ξενοδοχείων στην Ιαπωνία.

Advertisement

Το στήσιμο του χώρου εντός της καμπίνας είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή τραπεζαρία δείπνου. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη μετατροπή που επιδέχονται οι θέσεις, το τραπέζι και το κρεβάτι, αναλόγως την επιλογή.

Advertisement

Στις πιο πίσω θέσεις, υπάρχει ένας ξεχωριστός σχεδιασμός ο οποίος τις κάνει ευέλικτες σε τέτοιο βαθμό που μπορεί κανείς να τις κάνει πολυθρόνες που κοιτούν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, μπορούν να… οριζοντιωθούν και να μετατραπούν σε ένα μεγάλο κρεβάτι με άνετο στρώμα.

Από κανονικά κρεβάτια, η Nissan προσφέρει μία επιλογή με δύο παραλλαγές. Η πρώτη αφορά ένα κρεβάτι που διπλώνεται και η άλλη ένα που γαντζώνεται με ιμάντα από ειδικό άγκιστρο και μπορεί εύκολα να λυθεί και να πέσει οριζόντια.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το συρόμενο και αφαιρούμενο τραπέζι μπορεί να μετατραπεί σε γραφείο ή τραπέζι για δείπνο, ανάλογα τις ανάγκες του χρήστη.

Όσον αφορά την κίνηση του ειδικού αυτού Caravan υπάρχει ένας δίλιτρος turb0-diesel ο οποίος αποδίδει 129 ίππους και 178 Nm. Όλα περνούν είτε στους πίσω τροχούς, είτε στους τέσσερις μέσω του αυτόματου σασμάν 7 ταχυτήτων.

Η Nissan δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το Caravan MyRoom στην Ιαπωνία και οι πρώτες αφίξεις αναμένονται τον Φεβρουάριο του 2024.

Η τιμή του με την τωρινή ισοτιμία θα ανέρχεται στις 37.660 ευρώ περίπου για την έκδοση 2WD με το αναδιπλούμενο κρεβάτι, ενώ το 4WD με το γαντζωμένο κρεβάτι με τον ιμάντα φτάνει περίπου τις 45.140 ευρώ.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με όλες τις ανέσεις του Nissan Caravan MyRoom:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan: Αυτό είναι το πολυμορφικό του μέλλοντος
Το πολυτελές τροχόσπιτο της Airstream by Porsche
Νέες προσφορές Nissan με πολύ σημαντικές εκπτώσεις