Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota Tacoma τα κάνει όλα!

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Toyota Tacoma τα κάνει όλα!

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Tacoma τα κάνει όλα!

ΝΕΑ

Το επανασχεδιασμένο Tacoma που θα λανσαριστεί μέσα στο έτος από την Toyota, θα προσφέρεται με ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστημα κάνοντας «κίνηση- ματ» στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των pick up.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota με την εμπορική πορεία του Tacoma, είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στην κατηγορία των pick up.

Τα στοιχεία των πωλήσεων που προκύπτουν από την αμερικάνικη αγορά, δείχνουν πως το Toyota Tacoma είχε μέχρι και πέρσι, εντυπωσιακές επιδόσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, το Chevrolet Colorado είχε τις μισές πωλήσεις σε σχέση με το Tacoma το 2022, ενώ το Ford Ranger είχε μείνει «πίσω» κατά 150.000 μονάδες στο κλείσιμο της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, με το νέο Tacoma που ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στο έτος, η Toyota προσβλέπει περαιτέρω άνοιγμα της διαφοράς από τους ανταγωνιστές. Θα προσφέρει αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, έχοντας πολλή επιρροή από το επιβλητικό Tundra σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, τόσο του αμαξώματος, όσο και της καμπίνας.

«Άσσοι στο μανίκι» της Toyota για το νέο Tacoma, θα είναι φυσικά τόσο η υβριδική έκδοση του μοντέλου, όσο και εκείνη που θα τοποθετηθεί «απέναντι» στα Ford Ranger και F150 Raptor, με την ονομασία Trailhunter. Το Tacoma σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλη τη διαδικασία, υπήρχε το «φίλτρο» της διαφορετικής αισθητικής που παίρνει τα pick up από την κατηγορία των επαγγελματικών εργαλείων και τα τοποθετεί μεταξύ των lifestyle επιλογών της αγοράς.

Advertisement

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το Tacoma είναι ένα Tundra σε μικρότερη κλίμακα αλλά εν τέλει, κοιτώντας το, οι διαφορές γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Η σπορ διάθεση του Tacoma γίνεται πιο έντονη με τα ενσωματωμένα σπόιλερ στην οροφή και στην πόρτα της καρότσας. Ακόμα και στην «απλή» έκδοση του μοντέλου, είναι σαφές πως στις προθέσεις των ιθυνόντων της Toyota ήταν να υπάρξει και έκδοση αντίστοιχη του Raptor- η Trailhunter.

Advertisement

Η σχεδίαση εμπνευσμένη από την Tundra συνεχίζεται στην καμπίνα με ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό. Ολοκαίνουργιο είναι και το τιμόνι, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας των οργάνων στην οθόνη 7,0 ιντσών, ενώ στις ακριβότερες εκδόσεις του μοντέλου η οθόνη αυτή φτάνει να είναι 12,3 ίντσες. Το Tacoma διαθέτει νέα συστήματα πολυμέσων Toyota Audio 8 και στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη- κέντρο ελέγχου, με διαγώνιο 14 ιντσών.

Advertisement

Συνιστά σημαντική βελτίωση το ότι είναι διαθέσιμα τα Android Auto και Apple CarPlay, μαζί με επιφάνεια ασύρματης φόρτισης αλλά και μια σειρά από θύρες USB-C που είναι στη διάθεση των επιβατών. Λεπτομέρειες του εξοπλισμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, πιο κοντά στην κυκλοφορία του μοντέλου.

Ωστόσο, έχει πολύ ενδιαφέρον το ηχοσύστημα της έκδοσης Limited, που θα είναι της JBL και από τα δέκα ηχεία του, το ένα θα είναι φορητό και αποσπώμενο. Η συνεργασία με δυνατές εταιρείες όμως, δεν περιορίζεται στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου. Η έκδοση Trailhunter, που λόγω εμφάνισης έχει και την περισσότερη προσοχή μας εδώ (το χακί μοντέλο των φωτογραφιών), εκτός των άλλων έχει και αμορτισέρ της Old Man Emu, η οποία ειδικεύεται στις κορυφαίες after market προτάσεις για όσους θέλουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο εκτός δρόμου τετρακίνητο μοντέλο τους.

Ο κινητήρας του Tacoma είναι 2,4 λίτρων με turbo και αποδίδει στη βασική του μορφή 231 ίππους με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Με την ίδια μετάδοση, υπάρχει και έκδοση με απόδοση 282 ίππων (i-Force), ενώ αν επιλέξει κανείς το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, η απόδοση είναι 274 ίπποι. Το σημαντικότερο νέο που έχει να κάνει με τους κινητήρες του Tacoma, είναι πως θα προσφέρεται και ως υβριδικό.

Το ολοκαίνουργιο σύστημα i-Force Max, αποτελείται από έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, μια μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου 1,87 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Σε αυτή τη μορφή, το Tacoma προσφέρει στον οδηγό του ισχύ 331 ίππων και 630 Nm ροπής.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης i-Force Max θα διατίθεται στάνταρ στα Tacoma TRD Pro και Trailhunter, ενώ θα μπορεί να παραγγελθεί και με τα TRD Sport, TRD Off-Road και Limited. Το νέο Tacoma χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική TNGA-F, η οποία υπάρχει επίσης στα μεγαλύτερα Tundra και Sequoia. Διαθέτει πλαίσιο σκάλας από χάλυβα υψηλής αντοχής με συγκολλήσεις λέιζερ, ενισχυμένες εγκάρσιες δοκούς και ένα ολοκαίνουργιο μπροστά υποπλαίσιο.

Το Tacoma διαθέτει Downhill Assist Control, Multi-Terrain Monitor και σύστημα Multi-Terrain Select που τώρα λειτουργεί τόσο σε 4WD-High όσο και σε 4WD-Low. Η λειτουργία CRAWL Control έχει επίσης βελτιωθεί και είναι σημαντικά πιο αθόρυβη. Επιπλέον, το νέο Τacoma συνοδεύεται από τη σουίτα συστημάτων υποστήριξης οδηγού Toyota Safety Sense 3.0.

Δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τιμές για το νέο μοντέλο αλλά υπολογίζεται πως τιμολογιακά δεν θα «ξεφεύγει» πολύ από τα δεδομένα του προκατόχου που στη βασική του έκδοση ξεκινούσε από τα 26.200 ευρώ- στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα ξαναδούμε την Toyota Celica;
To Tesla Model Y απειλεί την Toyota
Δεν τελειώνουν τα GR μοντέλα της Toyota