Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είδαμε το νέο Toyota bZ4X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είδαμε το νέο Toyota bZ4X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Είδαμε το νέο Toyota bZ4X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Είδαμε από κοντά σε έκθεση της Toyota το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της…

Advertisement
Advertisement

Πέρασε τις πύλες των εκθέσεων της Toyota το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της, το BZ4X.

Το αυτοκίνητο που μας γνώρισε από κοντά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς Hermann Riedl, βρισκόταν στην ανανεωμένη έκθεση Toyota Πόλις Σταυρός στα Γλυκά Νερά.

Στην πρώτη ματιά, το BZ4X εντυπωσιάζει με το μοντέρνο και δυναμικό του σχεδιασμό. Οι εξωτερικές γραμμές του είναι οξείες και ξεχωριστές, δίνοντας μια αίσθηση μελλοντικής… κομψότητας. Στο εσωτερικό, η τεχνολογία είναι εξίσου δυναμική, με μια ευρεία γκάμα από ψηφιακές οθόνες και τεχνολογίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς μεγέθους το μήκος του BZ4X είναι στα 4,69 μέτρα και είναι λίγο μακρύτερο από το RAV-4 (των 4,6 μέτρων).

Το αυτοκίνητο έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με κίνηση μπροστά και ισχύ στους 204 ίππους. Αυτό που είδαμε από κοντά είναι το AWD με δύο μοτέρ για τετρακίνηση και με ισχύ τους 218 ίππους.
Η μικρότερη έκδοση έχει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ., η μεγαλύτερη σε 7,7 δλ., ενώ αμφότερα η τελική είναι στα 160 χλμ./ώρα. με μπαταρία 71,4 kWh που προσφέρει αυτονομία 411 χιλιομέτρων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς Hermann Riedl με τον Τάκη Τρακουσέλλη

Η τιμή του του θα είναι στα 49.900 ευρώ χωρις την κρατική επιδότηση.
Εν κατακλείδι, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Toyota το BZ4X είναι ένα σημαντικό βήμα και για την εταιρεία, που… υπηρετεί πάνω από δύο δεκαετίες την ηλεκτροκίνηση, μέσω της υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και γενικότερα μια συναρπαστική προσθήκη στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Με την κομψή του εμφάνιση, τις εντυπωσιακές του τεχνολογικές λεπτομέρειες και την αξιοπιστία Toyota, το bZ4X θα είναι αναμφίβολα ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Οδηγούμε το Toyota bZ4X στη Δανία
Η Toyota ετοιμάζει καυτό ηλεκτρικό bZ4X
To θρυλικό Toyota MR2 θα επανέλθει ως ηλεκτρικό;

 

Advertisement