Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Alto ξεκινά από τα 5.000 ευρώ

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Suzuki Alto ξεκινά από τα 5.000 ευρώ

ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Alto ξεκινά από τα 5.000 ευρώ

ΝΕΑ

Αν αναρωτιέστε που χάθηκαν τα φθηνά αυτοκίνητα, αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν. Όχι όμως για εμάς…

Advertisement
Advertisement

Μπορεί στην Ευρώπη τα 20 χιλιάρικα να θεωρούνται φυσιολογικά πλέον για ένα super mini και αυτοκίνητα κάτω από τα 15 χιλιάδες ευρώ να ψάχνονται με το κυάλι, αυτό όμως δεν ισχύει σε άλλες αγορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο Suzuki Alto K10, το οποίο κατασκευάζεται και πωλείται στην αγορά της Ινδίας. Πρόκειται για ένα μικρό βασικό αυτοκίνητο πόλης, μικρότερο από το Swift, το οποίο είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο Alto της ιαπωνικής αγοράς και αρκετά χαμηλότερο σε προδιαγραφές.

Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maruti στην Ινδία και έχει μήκος 3,53 μέτρα και μεταξόνιο 2,380 μέτρα. Η νέα γενιά του είναι πιο σύγχρονη αισθητικά με χαριτωμένη εμφάνιση και έμφαση στις καμπύλες που μάλλον είναι πιο κοντά στο γούστο της εκεί αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικό πάντως του ότι πρόκειται για ένα απολύτως βασικό μοντέλο είναι το γεγονός ότι οι ζάντες του είναι μόλις 13 ιντσών όταν κάποια αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαϊκά ή κορεάτικα μοντέλα (βλέπε για παράδειγμα το i10) έχουν φθάσει και έως τις 17 ίντσες.

Το εσωτερικό δεν έχει τίποτα παραπάνω από ότι θα περίμενε κανείς από ένα απλό φθηνό αυτοκίνητο. Παρά όμως τα σκληρά πλαστικά υπάρχει οθόνη αφής 7 ιντσών με navigation και δυνατότητες διασύνδεσης μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

O πίνακας οργάνων έχει ένα ψηφιακό ταχύμετρο και το ηχοσύστημα τέσσερα ηχεία. Το σαλόνι δείχνει ευρύχωρο για τα δεδομένα τους μήκους του, ενώ υπάρχουν τα βασικά σε στοιχεία ασφάλειας όπως δύο αερόσακοι, ABS, EBD, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και αυτόματο κλείδωμα θυρών.

Advertisement

Το νέο μοντέλο έχει μία πιο εξελιγμένη πλατφόρμα κάτι που το κάνει πιο ασφαλές και τεχνολογικά εξελιγμένο. Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας κινητήρας βενζίνης των 67 ίππων και 89 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο AGS.

Advertisement

H τιμή του στην Ινδία ξεκινά από τα 5.000 ευρώ για την βασική έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και φθάνει έως λίγο πάνω από τα 7 χιλιάδες ευρώ για το αυτόματο με όλα τα εξτρά.

Το αυτοκίνητο πάντως απευθύνεται αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά, οπότε δεν πρόκειται να το δούμε στην Ευρώπη, όπου τα στάνταρ ποιότητας είναι πολύ υψηλότερα. Όπως και οι τιμές των αυτοκινήτων…

Αππο την άλλη υπάρχουν σκέψεις από τους Ιάπωνες για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού nanocar που θα βασίζεται στο Alto. Εκεί φυσικά θα αλλάξουν τα δεδομένα και για την Ευρώπη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki Ignis Hybrid: Ξεχωριστό και πρακτικό
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Suzuki Swift
Δείτε την ειδική έκδοση με snorkel του Suzuki Jimny