Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο SUV της Polestar, το 3, έχει φιλοδοξίες

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο SUV της Polestar, το 3, έχει φιλοδοξίες

ΝΕΑ

Το νέο SUV της Polestar, το 3, έχει φιλοδοξίες

ΝΕΑ

Η Polestar διευρύνει και άλλο τη γκάμα και μάλιστα προς τα πάνω και με ένα SUV.

Advertisement
Advertisement

Τον Οκτώβριο η Polestar θα παρουσιάσει το πρώτο της SUV, που ονομάζεται 3 και όπως φαίνεται από την πρώτη του φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει ένα ενδιαφέρον σχήμα. Με αρκετά κοινά, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, με το Recharge Concept που είχε παρουσιάσει η Volvo.

Οι μηχανικοί της Polestar φαίνεται να έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική, ενώ σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσης θα αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνδυαστικά 400 kW (544 ίππους) και θα εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση.

Με δεδομένη την παρουσία του αντίστοιχης λογικής 001 της Zeekr, μιας κινέζικης μάρκας που φιλοδοξεί να είναι premium και ανήκει και αυτή στον όμιλο της Geely, είναι βέβαιο πως και στο Polestar 3 η βάση θα είναι το πλαίσιο SAE του κινέζικου ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Έτσι το «3» θα μπορεί να έχει μεταξόνιο μέχρι και 2.900 χιλιοστά και μήκος κοντά στα 4,90 μέτρα, γεγονός που θα του επιτρέπει να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων και τα δύο SUV της Tesla. Τα Model Y και X.

Στην Ευρώπη το Polestar 3, που θα κατασκευάζεται στην Κίνα αλλά και στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της Volvo, αναμένεται να κοστίζει στη βασική του έκδοση περίπου 80.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον Οκτώβριο το Polestar 3
Το Polestar 2 driftάρει στον Αρκτικό Κύκλο (video)
Η Polestar σχεδιάζει το πρώτο κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητό της

 

Advertisement