Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Subaru Crosstrek στην Ελλάδα (+τιμές)

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Subaru Crosstrek στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Το νέο Subaru Crosstrek στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τόσο τις τιμές του ηλεκτρικού Solterra όσο και αυτές του Crosstrek. Του νέου SUV που αντικαθιστά το XV.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru μπορεί να σημειώνει από τους μικρότερους όγκους πωλήσεων στην χώρα μας αλλά δεν παύει να έχει μια ισχυρή εικόνα και αρκετούς πιστούς «οπαδούς».

Για τις τιμές του Solterra έχουμε γράψει ήδη από… πέρυσι. Τώρα έφτασε και η ώρα του Crosstrek.

Η ονομασία είναι σύνθετη και συνίσταται από τις λέξεις «cross» και «trekking». Όμως, αυτό που είναι άγνωστο (ως όνομα) για τους Ευρωπαίους είναι οικείο σε εμάς ως αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μήκος του νέου Crosstrek φτάνει τα 4.495 χλστμ., το πλάτος του τα 1.800 χλστμ., το ύψος του τα 1.600 χλστμ. και μεταξόνιό του είναι 2.670 χλστμ.

Το νέο Crosstrek βασίζεται στην πρόσφατα δημιουργηθείσα πλατφόρμα «SGP» (Subaru Global Platform), από την οποία προήλθε και η εκδοχή της που θα χρησιμοποιείται στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της (σημ.: e-SGP).

Advertisement

Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Symmetrical All–Wheel Drive έχει τον ουσιαστικό ρόλο του στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Subaru αυτό έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με πριν ώστε να είναι ακόμα πιο αποδοτικό σε δύσβατα μέρη ή σε επιφάνεια με χαμηλό ή ελάχιστο συντελεστή πρόσφυσης.

Το νέας γενιάς Crosstrek θα διατίθεται μόνο με τον δίλιτρο e–Boxer κινητήρα βενζίνης που συνδυάζεται με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης. Υπάρχει ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος μεταξύ του θερμικού μοτέρ και του κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT), το Lineartronic.

Advertisement

O ατμοσφαιρικός, τετρακύλινδρος επίπεδος κινητήρας διαθέτει σύστημα άμεσου ψεκασμού, αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππους/5.600 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 182 Nm/4.000 σ.α.λ. Ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος λειτουργεί ως μίζα και γεννήτρια, αποδίδει 16,7 ίππους και μέγιστη ροπή 66 Nm.

To καινούργιο Subaru Crosstrek 2.0 e-Boxer επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 198 χλμ./ώρα.

Advertisement

Οι τιμές πώλησης του νέου Subaru Crosstrek έχουν ως εξής:

  • CROSSTREK STYLE S8 CVT AWD: 41.945 €
  • CROSSTREK STYLE XTRA S8 CVT AWD: 43.945 €
  • CROSSTREK PREMIUM S8 CVT AWD: 45.970 €

Μέχρι να φτάσει η ώρα της δοκιμής στην ελληνική άσφαλτο, εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Subaru βασίζεται στη Toyota για το νέο Forester
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru Forester
Στο «σφυρί» ένα Subaru Impreza Rally του Κεν Μπλοκ!