Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο ρομποταξί της Zeekr

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ρομποταξί της Zeekr

ΝΕΑ

Το νέο ρομποταξί της Zeekr

ΝΕΑ

Η Zeekr, παρουσίασε το πρωτότυπο M-Vision το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός οχήματος αυτόνομης κίνησης που θα μεταφέρει επιβάτες στον προορισμό τους ή θα χρησιμοποιείται και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

Ο κινεζικός Όμιλος Geely Automobile Holdings ίδρυσε πέρυσι τη Zeekr με σκοπό να ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Μία από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της είναι το πρωτότυπο M-Vision το οποίο είναι ο προπομπός ενός ρομποταξί.

Όπως έγινε γνωστό, το όχημα σχεδιάστηκε στη Σουηδία με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για υπηρεσίες διαμοιρασμού. Μάλιστα, το μοντέλο παραγωγής θα ενταχθεί στον στόλο της Waymo, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες αυτόνομης μετακίνησης στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το M-Vision βασίστηκε στη καινούργια αρχιτεκτονική «SEA-M» («Sustainable Experience Architecture-Μ») η οποία εξελίχθηκε για τα καινούργια μοντέλα της Zeekr. Αυτή, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την παραγωγή ρομποταξί, MPV μοντέλων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, όπως και για τη δημιουργία οχημάτων που θα εξυπηρετούν στη μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων σε βιομηχανικούς χώρους.

H σχεδίασή του είναι σκανδιναβικά λιτή, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του. Εξωτερικά, διακρίνεται για την ενός όγκου διαμόρφωσή του και από τα χαρακτηριστικά LED  φώτα, εμπρός και πίσω.

Advertisement

Οι πλαϊνές πόρτες του είναι συρόμενες, επιτρέποντας την πολύ εύκολη είσοδο και αποβίβαση των επιβατών. Στο ταμπλό, υπάρχει μόνο μια έγχρωμη οθόνη αφής ενώ απουσιάζει το τιμόνι. Τα εμπρός καθίσματα μπορούν να περιστραφούν προς τα πίσω δημιουργώντας την αίσθηση σαλονιού, ενώ η επένδυση του εσωτερικού είναι υφασμάτινη.

Advertisement

Η Zeekr, έχει ξεκινήσει ήδη να κάνει δοκιμές εξέλιξης του ρομποταξί στη Σουηδία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κινεζικής εταιρείας, σκοπός είναι να καλύπτουν τα οχήματα παραγωγής 500.000 χλμ. σε μια πενταετία και να κινούνται 16 ώρες καθημερνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η νέα δραστηριότητα της Geely;
Με το 6θέσιο Zeekr 009 η Geely δείχνει πως δεν αστειεύεται
Κινέζικο ηλεκτρικό σπάει όλα τα ρεκόρ σε ντριφτ

 

Advertisement