Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζικο ηλεκτρικό σπάει όλα τα ρεκόρ σε ντριφτ

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινέζικο ηλεκτρικό σπάει όλα τα ρεκόρ σε ντριφτ

ΝΕΑ

Κινέζικο ηλεκτρικό σπάει όλα τα ρεκόρ σε ντριφτ

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι είναι πλέον τόσο ασυγκράτητοι που κάνουν ακόμα και ρεκόρ ντριφτ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Την εταιρία Zeekr μάλλον δεν την έχετε ακούσει. Όμως, ήρθε η ώρα να την μάθετε. Πρόκειται για μία -ακόμα- από τις μικρές μάρκες που έχει στην ιδιοκτησία της η Geely και η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά με το… ευφάνταστο όνομα Zeekr 001, είναι ένα σπορ μοντέλο, με υψηλή ηλεκτρική τεχνολογία και έμφαση στις επιδόσεις. Διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την συνολική ισχύ να φθάνει τους 544 ίππους και την μέγιστη ροπή τα 768 Nm.

Χάρη σε αυτό το ηλεκτρικό υπόβαθρο κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη για λόγους αυτονομίας στα 200 χλμ/ώρα. Διατίθεται με δύο επιλογές σε μπαταρίες, στις 86 kWh και στις 100 kWh.

Advertisement
Advertisement

Με την μεγάλη μάλιστα μπαταρία υπόσχεται αυτονομία που ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να φορτίσει από το 10 έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Το αυτοκίνητο αυτό έχει ξεκινήσει να παράγεται από τον Οκτώβριο του 2021 και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά στην αγορά της Κίνας. Και τώρα ήρθε η ώρα για να δείξει και στον υπόλοιπο κόσμο τι είναι ικανό να κάνει.

Advertisement

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε κατάφερε να καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το ταχύτερο ντριφτ, καθώς το πέρασμά του ήταν με 207,996 χλμ/ώρα.

Για να έχουμε ένα συγκριτικό μέγεθος, το ταχύτερο drift με συμβατικό αυτοκίνητο ήταν με ένα ειδικά τροποποιημένο Nissan GT-R το οποίο έκανε το πέρασμα με 304,96 χλμ/ώρα.

Advertisement

Όμως το Zeekr 001 δεν σταμάτησε εκεί. Κατάφερε να κάνει και το γρηγορότερο σλάλομ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μπόρεσε να περάσει ανάμεσα από 50 κώνους σε μόλις 49,05 δευτερόλεπτα χωρίς να αγγίξει κανέναν από αυτούς.

Τα ρεκόρ καταγράφηκαν σε πίστα στην Κίνα, καταχωρήθηκαν στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και πλέον δεν δικαιολογείστε να μην γνωρίζετε τα κατορθώματα ενός ακόμα κινέζικου ηλεκτρικού με την ονομασία Zeekr 001.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα κινέζικα κατακλύζουν την Ευρώπη: Ευκαιρίες ή ρίσκο;
Τι κάνουν εκατοντάδες κινέζικα SUV της Haval στην Ελλάδα;
Κινεζικά vs κινεζικά VW