Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η νέα δραστηριότητα της Geely;

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η νέα δραστηριότητα της Geely;

ΝΕΑ

Ποια είναι η νέα δραστηριότητα της Geely;

ΝΕΑ

Την Geely, ως εταιρεία, τη γνωρίζουμε από την επιθετική στρατηγική πολιτική της, από την προσπάθειά της να επεκταθεί στην Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητές της που ενισχύουν την επιχειρηματική υπόστασή της.

Advertisement
Advertisement

Το επιπλέον στοιχείο για την Geely είναι η προσπάθειά της να γίνει πάροχος πλατφόρμας για αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε άλλες εταιρείες οι οποίες θέλουν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μοντέλο αλλά δεν έχουν τα χρήματα να εξελίξουν τη δική τους.

Ο λόγος αφορά στην αντίστοιχη πλατφόρμα «SEA» («Sustainable Experience Architecture») που έχει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και την οποία χρησιμοποιεί στα δικά της μοντέλα. Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη τής Geely διαπραγματεύονται με ομολόγους τους σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να μπορέσουν να τους παρέχουν τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, δομικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άνθρωποι της Geely στράφηκαν αρχικά σε εταιρείες της Ασίας και της ανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, συζητούν με την Mahindra και με την Izera, μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2020 στην Πολωνία με σκοπό να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για τα όμορα κράτη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι της Geely θέλουν να αναπτυχθούν σε έναν τομέα όπου θα γίνουν και προμηθευτές τού βασικού στοιχείου για τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς μοντέλου. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όσο και για Plug-in Hybrid, σε παραλλαγή της. Δηλαδή, είναι σαν να προσπαθεί η Geely να μοιάσει στον Όμιλο Volkswagen με την (πλατφόρμα) «MEB».

Advertisement

Μάλιστα, όπως έχει ανακοινώσει η κινεζική εταιρεία, η «SEA» μπορεί να δεχτεί από έναν έως και τρεις ηλεκτροκινητήρες και συσσωρευτές ανάλογης ενεργειακής χωρητικότητας για κάθε περίσταση, αντίστοιχα, ώστε να χρησιμοποιείται τόσο σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα για τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και σε υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με το 6θέσιο Zeekr 009 η Geely δείχνει πως δεν αστειεύεται
Οι Κινέζοι που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο
Τι είναι το Liquid Wind που μπορεί να σώσει τους θερμικούς κινητήρες;

Advertisement