Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Mitsubishi L200 βρίσκεται καθοδόν

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Mitsubishi L200 βρίσκεται καθοδόν

ΝΕΑ

Το νέο Mitsubishi L200 βρίσκεται καθοδόν

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του ιαπωνικού brand ίσως διάγει κοινό βίο με αυτόν του Nissan Nivara, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ford Ranger και VW Amarok.

Advertisement
Advertisement

Μετασχηματίζεται σιγά-σιγά το τοπίο στην κατηγορία των pick-up με τις παραδοσιακές δυνάμεις του είδους να προχωρούν στο λανσάρισμα των ανανεωμένων προτάσεών τους.

Μετά, λοιπόν, το νέο Ford Ranger, άπαντες στρέφουν το βλέμμα τους στη Mitsubishi αναμένοντας την απάντησή της, δια της αποκάλυψης της νέας γενιάς του L200. Μην ξεχνάμε ότι η τρέχουσα, πέμπτη γενιά, βρίσκεται στην αγορά από το 2015, με ενδιάμεσο σταθμό ένα φρεσκάρισμα το 2018.

Για να ενδυναμώσει, λοιπόν, τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους φίλους της, η Mitsubishi έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στο νέο μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποβάλλεται σε δοκιμές στα χιονισμένα εδάφη της Σουηδίας.

Advertisement
Advertisement

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα ενσωματώνει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που υποδηλώνει την υιοθέτηση μιας διαφορετικής πλατφόρμας. Πρόκειται για κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της στρατηγικής πολιτικής της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi να μειώσει τα έξοδά της. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να αποκλείσει πως το νέο L200 δεν θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Navara;

Πόσω, μάλλον, όταν την ίδια… οδό ακολούθησαν οι Ford και VW, με τα Ranger και Amarok, τα οποία χρησιμοποιούν πολλά κοινά μηχανικά μέρη (διαβάστε περισσότερα εδώ) ενώ θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford, στο Silverton, ένα προάστιο της Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Advertisement

Παράλληλα, το Mitsubishi δεν αποκλείεται να διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδική ή plug-in υβριδική σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με τα αυστηρά όρια ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από αισθητική πλευρά, το σχήμα του μοντέλου αναμένεται να διατηρηθεί σχεδόν αναλλοίωτο, αν και όλα δείχνουν πως θα υιοθετηθούν πολλά στιλιστικά στοιχεία από το νέο Outlander, σε μια προσπάθεια να επικαιροποιθεί η εμφάνιση του L200.

Advertisement

Η νέα γενιά του αγροτικού θα λανσαριστεί είτε προς τα τέλη του έτους ή προς τις αρχές του 2023, για να ακολουθήσει το νέο Navara το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα γενιά του Navara δεν κατασκευάζεται πλέον στην Ευρώπη, μετά και το κλείσιμο του εργοστασίου της μάρκας στη Βαρκελώνη. Οι πωλήσεις, ωστόσο, του μοντέλου θα συνεχιστούν για ένα εύκολο χρονικό διάστημα, μέχρι να εξαντληθεί το υπάρχον απόθεμα.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η τρέχουσα, πέμπτη γενιά του Navara και όχι η επερχόμενη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με περισσότερα ατού το νέο Mitsubishi Outlander PHEV
Πρωτότυπο όχημα της Mitsubishi είναι ο φύλακας άγγελος των οδηγών
Νέο Mitsubishi Vision Ralliart: Ένα «τουμπανιασμένο» Outlander PHEV