Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φρέσκιες εικόνες με πρωταγωνιστή το νέο VW Amarok

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φρέσκιες εικόνες με πρωταγωνιστή το νέο VW Amarok

ΝΕΑ

Φρέσκιες εικόνες με πρωταγωνιστή το νέο VW Amarok

ΝΕΑ

Μετά την αποκάλυψη του ολοκαίνουριου Ford Ranger, σειρά παίρνει το συγγενικό VW Amarok. Τι περιμένουμε;

Advertisement
Advertisement

Αφού παρουσιάστηκε η νέα γενιά του Ranger ως επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ Ford και VW στο πεδίο των ελαφρών επαγγελματικών, σειρά σιγά-σιγά παίρνει και ο δεύτερος «καρπός» της σύμπραξης.

Πρόκειται για τη νέα γενιά του VW Amarok, η οποία πραγματοποίησε μετά από πολύ καιρό μια δημόσια εμφάνιση, έστω υπό τη μορφή ψηφιακών σκίτσων.

Παρ’ όλο που η έκδοση παραγωγής θα υιοθετεί μια πιο γήινη σχεδιαστική γλώσσα, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το πλατύ ρύγχος, με τις χρωμιωμένες λωρίδες στη μάσκα και τις έντονες γραμμώσεις στο καπό.

Advertisement
Advertisement

Δόσεις δυναμισμού, επίσης, προσθέτουν τα φουσκωμένα φτερά, την ίδια ώρα που τα παράθυρα προδίδουν ότι το νέο Amarok θα είναι διπλοκάμπινο.

Χάρη στην ευγενική χορηγία της VW, γνωστοποιούνται και κάποια στοιχεία για την καμπίνα, η οποία θα έχει έντονο digital άρωμα, παρουσία πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων και μιας μεγάλης οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Αυτή είναι σε κάθετη διάταξη και ενσωματώνεται στην «καρδιά» του ταμπλό.

Advertisement

Ένας μικρός λεβιές ταχυτήτων μαρτυρά την ύπαρξη έκδοσης με αυτόματο κιβώτιο στην γκάμα, ενώ υπάρχουν και δύο ποτηροθήκες που ενισχύουν την πρακτικότητα του αγροτικού. Μην ξεχνάμε ότι το νέο Amarok θα βασίζεται στο νέο Ford Ranger, με το οποίο θα μοιράζονται και τους κινητήρες.

Στη βάση της γκάμας θα συναντάται ένας 2λιτρος turbodiesel, με την κορυφαία έκδοση να κινείται από έναν 3λιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα των 250 ίππων.  

Advertisement

Τα Ford Ranger και VW Amarok θα κατασκευάζονται το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα εργοστάσιο της Ford στο Silverton, ένα προάστιο της Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Το εμπορικό ντεμπούτο της νέας γενιάς του δημοφιλούς pick-up της VW δεν αναμένεται πριν τα τέλη του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc
Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το VW Taigo;
Δοκιμή: VW Golf GTE