Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Lexus LX με twin-turbo υβριδικό 3,5 λίτρων και 480 ίππους

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Lexus LX με twin-turbo υβριδικό 3,5 λίτρων και 480 ίππους

ΝΕΑ

Το νέο Lexus LX με twin-turbo υβριδικό 3,5 λίτρων και 480 ίππους

ΝΕΑ

Η Lexus ετοιμάζει το νέο LX που βασίζεται στο Toyota Land Cruiser τελευταίας γενιάς και θα μπορούσε στη γκάμα του να έχει, ίσως και ως κορυφαία επιλογή, μια υβριδική έκδοση με 480 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδήσεις που έρχονται από την Ιαπωνία, κάνουν λόγο για ισχυρή πιθανότητα της κορυφαίας έκδοσης του νέου Lexus LX να είναι υβριδική.

Η «συγγένεια» του μοντέλου της Lexus με το κορυφαίο Toyota Land Cruiser, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα μπορούσε η κορυφαία έκδοση του LX να εφοδιάζεται με το υβριδικό σύνολο που βασίζεται σε κινητήρα εσωτερικής καύσης 3,5 λίτρων και αποδίδει συνολική ισχύ 480 ίππων. Με αυτό θα αντικατασταθεί στη γκάμα η κορυφαία έκδοση με το V8 μοτέρ των 5,7 λίτρων. Οι εκδόσεις του μοντέλου που θα θεωρούνται κορυφαίες, είναι οι LX 600 και LX 750h– με τη δεύτερη να είναι η εν λόγω με το υβριδικό σύνολο και τα 3,5 λίτρα χωρητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Αμφότερα τα δύο μοντέλα LX 600 και LX 750h θα διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων που θα δρομολογεί τη ροπή και τους τέσσερις τροχούς. Η Lexus θα κάνει πληθώρα αλλαγών που θα δικαιολογούν την αυξημένη τιμή σε σχέση με το αντίστοιχο Toyota Land Cruiser, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν στον εξοπλισμό της καμπίνας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το LX θα διαθέτει μια τεράστια οθόνη για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας, με διαγώνιο 17 ιντσών. Το πολυτελές SUV αναμένεται επίσης να διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για την εκκίνηση του κινητήρα, αν και είναι πιθανό αυτή η τεχνολογία να προσφέρεται μόνο σε επιλεγμένες αγορές. Η Lexus αναμένεται να αποκαλύψει το νέο LX τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lexus UX 300e: Διαθέσιμο στην Ελλάδα
Πώς στρίβει υπό πίεση η λιμουζίνα της Lexus; (+video)
Toyota: «Είναι πολύ νωρίς για τα ηλεκτρικά»

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement