Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η λιμουζίνα της Lexus; (+video)

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς στρίβει υπό πίεση η λιμουζίνα της Lexus; (+video)

ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η λιμουζίνα της Lexus; (+video)

ΝΕΑ

To Lexus IS υποβλήθηκε στο απαιτητικό τεστ αποφυγής ταράνδου – Μπόρεσε να ελιχθεί απρόσκοπτα ανάμεσα στους κώνους;

Advertisement
Advertisement

“Γλυκόπικρη” ήταν η γεύση που άφησε στους Ισπανούς συναδέλφους μας η ναυαρχίδα της Lexus, LS, όταν κλήθηκε να στρίψει υπό πίεση.

Η υποστροφή δεν επέτρεψε στη λιμουζίνα να ελιχθεί απρόσκοπτα ανάμεσα στις συστάδες κώνων, οι κλίσεις του αμαξώματος, ωστόσο, ουδέποτε ανησύχησαν τον οδηγό.

Ειδικότερα, η πρώτη απόπειρα στα 78 χλμ./ώρα, δεν καρποφόρησε, κάτι που φυσικά αποδίδεται στο μήκος (5,24 μ.) και το βάρος (2.400 κιλά) του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη επιτυχής προσπάθεια καταγράφηκε σε ταχύτητα 71 χλμ./ώρα, όπου το LS πέρασε ανάμεσα από τους κώνους, χωρίς να γκρεμίσει κάποιον στο διάβα του.

Η υποστροφή έκανε την εμφάνισή της και στα 75 χλμ., εμποδίζοντας τον οδηγό να δώσει στο αυτοκίνητο την κατεύθυνση που επιθυμούσε.

Advertisement

Η τελική ετυμηγορία των δοκιμαστών αναφέρει πως το μοντέλο συμπεριφέρεται πάντα με ασφάλεια, η ανάρτηση στρογγυλεύει τις αναπηδήσεις, η υποστροφή δεν κρίνεται υπερβολική και το ESP δεν επεμβαίνει με βίαιο τρόπο. Αδιαμφισβήτητα, όμως, η Lexus LS δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… ως ευέλικτη.

Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο που συμμετείχε στο τεστ αποφυγής ταράνδου φορούσε τα Dunlop SP Sport Maxx 050 DST ελαστικά 245/45 R20.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η πολυτελής λιμουζίνα της Lexus ενσωματώνει από τον βασικό μόλις εξοπλισμό την πλούσια δέσμη συστημάτων ασφαλείας Lexus Safety System + που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα υψηλής δέσμης δύο επιπέδων, ενεργητικό σύστημα ελέγχου πορείας με δυναμικό ραντάρ και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Στην Ελλάδα προσφέρεται αποκλειστικά στην υβριδική εκδοση LS 500h που «φορά» έναν V6 3,5 λτ. και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω 10τάχυτου αυτόματου, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 354 άλογα και το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,4 δλ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαθήματα οδήγησης με ένα Lexus IS 350 F Sport (video)
Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Lexus ES
H Lexus αναζητά το μέλλον σε εναλλακτικούς σχεδιαστές