Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Leon CUPRA R ST είναι το πιο «καυτό» οικογενειακό

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Leon CUPRA R ST είναι το πιο «καυτό» οικογενειακό

ΝΕΑ

Το νέο Leon CUPRA R ST είναι το πιο «καυτό» οικογενειακό

ΝΕΑ

Η SEAT μέσω της νεοσύστατης της μάρκας CUPRA παρουσιάζει το νέο Leon CUPRA R ST, το οποίο με 300 ίππους είναι ένα από τα πιο γρήγορα μικρομεσαία στέισον της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της CUPRA αντλεί πολλά στοιχεία από το 5θυρο SEAT Leon CUPRA R, αλλά και από το περσινό SEAT Leon ST Carbon Edition. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι εντάσσεται πλέον στη νέα μάρκα γρήγορων μοντέλων της SEAT, εξ ου και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, συνοδεύει το αμάξωμα και το εσωτερικό του αποκλειστικά με τα λογότυπα της CUPRA.

Από εκεί και πέρα, κάτω από το καπό του συναντούμε τον γνωστό μας 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης του VW Group, ο οποίος στην περίπτωση του CUPRA R ST αποδίδει 300 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπής.

Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο και την τετρακίνηση 4Drive, το μοτέρ αυτό χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόνο 4.9 sec και τελική ταχύτητα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Πολλές είναι οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στο στήσιμο του αυτοκινήτου, για να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο σπορ χαρακτηριστικά στο δρόμο. Έτσι συναντούμε μια νέα ανάρτηση με βελτίωση και της γωνίας camber, ενισχυμένα φρένα με δαγκάνες της Brembo και δίσκους 340 mm εμπρός και 310 mm πίσω, αλλά και επιθετικές 4πλές εξατμίσεις.

Στο κομμάτι της εμφάνισης υπάρχουν μια σειρά από carbon προσθήκες στο εμπρόσθιο σπόιλερ, τις πλαϊνές ποδιές, τον πίσω διαχύτη, την αεροτομή και τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ οι ειδικές για την έκδοση ζάντες των 19 ιντσών μπορούν να παραγγελθούν σε 4 διαφορετικά χρώματα (3 σκούρα και ένα λευκό).

Advertisement

Στο εσωτερικό, διακρίνουμε τις επενδύσεις από αλκαντάρα, carbon look κ.λπ., ενώ για τον οδηγό και τον συνοδηγό υπάρχουν ειδικά σπορ μπάκετ εμπρόσθια καθίσματα. Παράλληλα, το σύστημα πολυμέσων διαθέτει και μια νέα αρχική οθόνη 8 ιντσών με το λογότυπο της CUPRA, που συνοδεύεται και από έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement