Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To νέο ηλεκτρικό ACM City One στην έκθεση του Μονάχου

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο ηλεκτρικό ACM City One στην έκθεση του Μονάχου

Mobility

To νέο ηλεκτρικό ACM City One στην έκθεση του Μονάχου

Mobility

Η ACM παρουσιάζει το City One που είναι προϊόν συνεργασίας με τη Magna International και θα παράγεται από το 2023, στην IAA 2021 που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Μόναχο.

Advertisement
Advertisement

Το ACM σημαίνει Adaptive City Mobility, που περιγράφει το πλάνο της εταιρείας στο οποίο περιλαμβάνεται η αστική κινητικότητα σε κάθε της μορφή.

Το ηλεκτρικό City One προορίζεται κυρίως για χρήση ως όχημα εξυπηρέτησης από εταιρείες και προορίζεται λιγότερο για πωλήσεις σε ιδιώτες. Η νεοσύστατη εταιρεία έχει έδρα στο Μόναχο και συνεργάζεται με τη Magna International για την προώθηση της τεχνικής ανάπτυξης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ο Καναδό-Αυστριακός προμηθευτής αυτοκινήτων έχει επίσης μεγάλη εμπειρία συνεργασίας με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BMW, η Daimler και η Toyota και αναμένεται να παράγει το City One από το 2023. Σύμφωνα με έκθεση της Handelsblatt, υπάρχουν ήδη δηλώσεις ενδιαφέροντος που φτάνουν τις 208.000 μονάδες- κάτι που αν μεταφραστεί σε παραγγελίες, μιλάμε για ένα τζίρο που ξεπερνάει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ιδιαιτερότητα του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, είναι πως θα δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των μπαταριών του με άλλες, έτοιμες, φορτισμένες, έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση για την φόρτισή τους. Όπως είχαμε δει το 2019 με το ACM City, έχει τέσσερις υποδοχές μπαταριών στο πορτμπαγκάζ για να επεκτείνεται η αυτονομία του, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον μπαταρίες (και επιπλέον αυτονομία) στην οροφή του αυτοκινήτου.

Advertisement

Συνολικά το αυτοκίνητο έχει αυτονομία έως και 360 χιλιόμετρα, ενώ χωρίς τις επιπλέον μπαταρίες, η απόσταση που μπορεί να κάνει το City One με μια φόρτιση, είναι 240 χιλιόμετρα, με μια συνολική ισχύ 25 kW. Η φόρτιση των μπαταριών του αυτοκινήτου διαρκεί οκτώ ώρες σε κοινό οικιακό δίκτυο, ενώ έχει και τη δυνατότητα ταχυφόρτισης σε πέντε ώρες.

Advertisement

Το αυτοκίνητο ζυγίζει 950 κιλά και έχει ωφέλιμο φορτίο 380 κιλά, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ACM, η μέγιστη ταχύτητα είναι 110 χλμ./ώρα. Η ευελιξία του City One προσδιορίζεται τόσο από τις διαστάσεις του, με μήκος 3,6 μέτρα, πλάτος 1,65 μέτρα και ύψος 1,67 μέτρα, το μεταξόνιο των 2,5 μέτρων και τον κύκλο στροφής που είναι μόλις 9,9 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης είναι 400 έως 1.450 λίτρα, ενώ η τιμή του City One υπολογίζεται πως θα είναι από 10.000 και 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον εξοπλισμό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rinspeed CitySnap: Αρθρωτό όχημα για τις παραδόσεις αγαθών σε πόλεις
Cityzen: Νέο parking στο Δήμο Συκεών
Video: Honda e – Το ιδανικό ηλεκτρικό city car