Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mitsubishi D:X Concept στο Τόκιο (+video)

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mitsubishi D:X Concept στο Τόκιο (+video)

ΝΕΑ

Το Mitsubishi D:X Concept στο Τόκιο (+video)

ΝΕΑ

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει τις ιδέες των ανθρώπων της για ένα νέο πολυχρηστικό μοντέλο της το οποίο θα έχει Plug-in Hybrid σύστημα. Τη μορφή του μας δείχνει το πρωτότυπο D:X.

Advertisement
Advertisement

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου αποδεικνύεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παρουσιάσει η Mitsubishi αυτά που θέλει να ενσωματώσει στην γκάμα της μελλοντικά.

Το πρωτότυπο D:X έχει κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν ενδιαφέροντα, αν και δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα μοντέλα παραγωγής της για λόγους κόστους ή νομοθεσίας.

Το όχημα είναι ένα εξαθέσιο πολυχρηστικό (MPV) το οποίο υπάρχει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Το ενός όγκου αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από τη μάσκα του, το μεγάλο παρμπρίζ και τα LED φώτα σε σχήμα ταυ.

Advertisement
Advertisement

Έχει συρόμενες πίσω πόρτες για εύκολη πρόσβαση και αποβίβαση και έντονα διαμορφωμένους προφυλακτήρες. Τα εμπρός καθίσματά του περιστρέφονται ώστε να μετατρέπεται σε σαλόνι, ενώ το ταμπλό είναι διάφανο και ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να βλέπουν το έδαφος εμπρός κάτω από το αυτοκίνητο. Σε αυτό προβάλλονται και οι πληροφορίες για τον οδηγό.

Advertisement

Άλλα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου της Mitsubishi είναι η πανοραμική οροφή αλλά και το ηχοσύστημα της Yamaha, το οποίο έχει ηχεία προσαρμοσμένα στα προσκέφαλα.

Advertisement

Το D:X διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης Plugin Hybrid που έχει εξελίξει η εταιρεία και το οποίο κάνει το όχημα να είναι και SUV, υπό την έννοια ότι ο υπάρχων ηλεκτροκινητήρας κάνει το όχημα να είναι και τετρακίνητο.

Ο Τακάο Κάτο, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi, δήλωσε κατά την παρουσίασή του οχήματος: «Το Mitsubishi D:X Concept είναι ένα πρωτότυπο το οποίο συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες της Mitsubishi Motors -ειδικότερα τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και ελέγχου όλων των τροχών- με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινωνίας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα.

Advertisement

»Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ικανοποιητικές λύσεις μετακίνησης οι οποίες θα ταιριάζουν στον τρόπο ζωής που έχουν πολλοί, θα αφυπνίζουν το περιπετειώδες πνεύμα των οδηγών και θα ενθουσιάζουν όλους τους επιβάτες», κατέληξε o Κάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mitsubishi: Επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα
Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mitsubishi L200 (+ video)