Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το MINI Vini ντεμπουτάρει στο Goodwood

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το MINI Vini ντεμπουτάρει στο Goodwood

ΝΕΑ

Το MINI Vini ντεμπουτάρει στο Goodwood

ΝΕΑ

Ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό MINI αναμένεται να κλέψει την παράσταση στο φετινό Goodwood Festival of Speed.

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς το όνομα Powerflex αποτελεί συνώνυμο των σινεμπλόκ από πολυουρεθάνη, όμως η βρετανική εταιρεία προχωρά τις δραστηριότητές και σε άλλους τομείς, όπως την κατασκευή μοναδικών σε χαρακτηριστικά τετράτροχων μοντέλων, όπως αυτό που θα παρουσιαστεί στο Goodwood.

Πρόκειται για το Vini, μία ειδική έκδοση του προηγούμενης γενιάς MINI Cooper S (R56), το οποίο ξεχωρίζει κυρίως από το μοτέρ που διαθέτει, το οποίο προέρχεται από την BMW M3 (E92). Το 8κύλινδρο σε διάταξη V ατμοσφαιρικό σύνολο των 4,0 λίτρων, πιο γνωστό με τον κωδικό S65, αποδίδει 420 PS, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Πέραν των παραπάνω, το MINI Vini είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα εξελιγμένο υποπλαίσιο που προέρχεται από το Subaru Impreza STI, πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί σινεμπλόκ της Poweflex και νέα γόνατα MacPherson. Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο Vini δεν γνωρίζουμε, παρά μόνο ότι το συνολικό βάρος θα είναι λίγο πάνω από τα 1.300 κιλά, ενώ θα φοράει και ημι-σλικ ελαστικά Toyo Proxes R888R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα
Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αναπαλαιωμένο κλασικό Mini; (+video)
Το 2025 θα παρουσιαστεί το νέο MINI Cabrio

Advertisement

 

 

Advertisement