Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2025 θα παρουσιαστεί το νέο MINI Cabrio

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2025 θα παρουσιαστεί το νέο MINI Cabrio

ΝΕΑ

Το 2025 θα παρουσιαστεί το νέο MINI Cabrio

ΝΕΑ

To 2030 η MΙΝΙ θα υιοθετεί στη γκάμα της μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο Βρετανός κατασκευαστής αναμένεται να λανσάρει το τελευταίο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2025 και την ίδια χρονιά θα παρουσιάσει και την επόμενη γενιά του cabriolet.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναφορές, η μάρκα επιβεβαίωσε επίσημα ότι το MINI Convertible θα παραμείνει στην παραγωγή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το MΙΝΙ Convertible έχει μια μεγάλη και ιδιαίτερα πιστή πελατειακή βάση. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από τη μεγάλη ζήτηση για το πιο πρόσφατο και ανανεωμένο μοντέλο.

Ως εκ τούτου, είμαστε σταθερά πεπεισμένοι για την επιτυχία αυτής της φιλοσοφίας οχήματος στο μέλλον”, τόνισε ο Bernd Körber, επικεφαλής της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι η MΙΝΙ αναφέρει πως η εξέλιξη του διαδόχου του Convertible αποτελεί ολοκληρωμένη διαδικασία, αν και αυτό δεν σημαίνει πραγματικά ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει.

Προφανώς, το μοντέλο της τρέχουσας γενιάς έχει τουλάχιστον δύο έως τρία χρόνια ζωής και ο διάδοχός του δεν έχει καν δοκιμάσει ακόμη σε δημόσιους δρόμους.

Πιθανότατα, η εταιρία θέλει να τονίσει με όλους τους τρόπους πως το νέο ανοιχτό μοντέλο έχει λάβει ήδη το πράσινο φως για να ενταχθεί στην παραγωγή το 2025.

Advertisement

Η έκδοση Convertible είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία, όπως επίσης και στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μάρκα είναι πεπεισμένη ότι η ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη του τρέχοντος μοντέλου θα “προκαλέσει αίσθηση”.
“Πέρυσι, σχεδόν ένας στους πέντε πελάτες στη Γερμανία επέλεξε την ανοιχτή έκδοση”, προσθέτει ο Körber. “Αυτό δείχνει τον μεγάλο ενθουσιασμό των πιστών της φίρμας σε τέτοιου είδους οχήματα”.

Advertisement

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το μόνο ανοιχτό τετραθέσιο στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων θα έχει ηλεκτρική έκδοση όταν θα φτάσει στις αγορές το 2025.

Δεδομένου του πρόσθετου βάρους ενός cabrio αυτοκινήτου σε σύγκριση με ένα κλειστό μοντέλο, συν το βάρος της μπαταρίας, δεν θα εκπλαγούμε τελικά αν η ΜΙΝΙ αποφασίσει να διατηρήσει τον θερμικό κινητήρα στην επόμενη έκδοση Convertible.

Advertisement

Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το τελευταίο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του ανανεωμένου MINI στην Ελλάδα
Το Mini Remastered Oselli Edition κοστίζει όσο ένα supercar
Οδηγός απορριμματοφόρου παρασύρει MINI (+video)