Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με ποιο μοντέλο η MG θα μπει πιο βαθιά στην Ευρώπη;

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποιο μοντέλο η MG θα μπει πιο βαθιά στην Ευρώπη;

Mobility

Με ποιο μοντέλο η MG θα μπει πιο βαθιά στην Ευρώπη;

Mobility

Η MG δεν έχει βλέψεις για διάθεση των μοντέλων της σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει τα μελλούμενα, ειδικά όταν βλέπουμε μοντέλα όπως το MG 4.

Advertisement
Advertisement

Η MG σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του νέου της ηλεκτρικού MG 4 μέσα στο επόμενο έτος.

Αν το τίμημα για να έχει κανείς επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα, είναι 30.000 ευρώ, τότε μάλλον θα βρεθούν πολλοί να… αντέχουν την όψη του μοντέλου της MG, που για να το πούμε κομψά, δεν είναι και ότι ωραιότερο κυκλοφορεί. Προς το παρόν, το μοντέλο κυκλοφορεί στην Κίνα και επιλεκτικά σε κάποιες ακόμα αγορές αλλά σύντομα, θα η MG θα επιχειρήσει απόβαση και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Σημειωτέον, το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με την MG να προσφέρει κάποια από τα μοντέλα της γκάμας της και στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Η έκδοση υψηλής απόδοσης του MG 4, θα προσφέρει περισσότερη από τη διπλάσια απόδοση ισχύος σε σχέση με τη Long Range έκδοση του μοντέλου. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη ενός δεύτερου κινητήρα στον μπροστινό άξονα για να φτάσει η συνολική απόδοση στους 449 ίππους (από τους 204 των εκδόσεων με το μονό κινητήρα).

Η προσθήκη του δεύτερου κινητήρα, σημαίνει επίσης πως το δυνατό MG 4 θα είναι και τετρακίνητο. Πέραν των εντυπωσιακών στοιχείων απόδοσης και επιδόσεων, η MG θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις και με την τιμολογιακή τοποθέτηση του μοντέλου, μιας και υπάρχει πρόθεση θα το προσφέρει στην αγορά της Βρετανία με τιμή που θα είναι στα πέριξ των 30.000 ευρώ. Είναι ακόμη νωρίς για να πούμε οτιδήποτε παραπάνω για το MG 4, το οποίο στις «απλές» του εκδόσεις, θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις της εταιρείας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία, οι δύο απλές εκδόσεις εμφανίζουν 350 και 450 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ενώ αναμένεται η δυνατότερη όλων έκδοση, που θα έχει και τη «σφραγίδα» του δυνατότερου MG στην αγορά, θα έχει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 402 χιλιόμετρα, με μπαταρία 64 kWh.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμο το νέο roadster της MG (+video)
Οδηγούμε την Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T