Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το μέλλον των αυτόνομων αεροταξί είναι έτοιμο!

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μέλλον των αυτόνομων αεροταξί είναι έτοιμο!

Mobility

Το μέλλον των αυτόνομων αεροταξί είναι έτοιμο!

Mobility

Είμαστε ήδη στην 6η γενιά αεροταξί της Wisk Aero και αντικρίζουμε αυτό που θα μπορούσε να είναι το -άμεσο- μέλλον των μεταφορών προσώπων, χωρίς πιλότο…

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το τελευταίας γενιάς ηλεκτρικό αεροταξί της Wisk Aero, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες.

Η πρόταση της Wisk Aero έχει το προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων προτάσεων τους είδους για να πάρει πιστοποίηση από την FAA και να γίνει το πρώτο αυτόνομο eVTOL. Η Wisk Aero, δεν είναι μια τυχαία εταιρεία, μια και «πίσω της» έχει τόσο την Kitty Hawk Corpration που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών drones για μεταφορά ανθρώπων, όσο και την Boeing- για την οποία δε χρειάζονται συστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Wisk Aero έκτης γενιάς, προσφέρει ταχύτητα ταξιδίου 222 χιλιομέτρων ανά ώρα, με αυτονομία που φτάνει τα 145 χιλιόμετρα. Είναι σχεδιασμένο για να πετάει σε ύψος από 2.500 έως 4.000 ποδών (700 μέτρων έως 1,3 χιλιόμετρων), μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες και έχει άνοιγμα φτερών 15,2 μέτρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η πιστοποίηση για την οποία η Wisk αναφέρει πως είναι κοντά στο να λάβει από την FAA, είναι μια διαδικασία που έχει ακόμα… δρόμο για να ολοκληρωθεί, με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγο για χρονικό όρίζοντα 6 ετών από σήμερα.

Η Wisk Aero θέτει ως στόχο το κόστος των 3 ευρώ ανά επιβάτη για κάθε 1,6 χιλιομετρα απόστασης, προκειμένου να γίνει εμπορικά ενδιαφέρον το να χρησιμοποιηθεί το νέο της αυτό δημιούργημα σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με μίσθωση μεταφορικού μέσου. Η εταιρεία σημειώνει ότι το αεροσκάφος αξιοποιεί την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το 93% των λειτουργιών που έχουν στη διάθεσή τους οι πιλότοι στα αεροπλάνα μεταφοράς επιβατών, ενώ διαθέτει επιπρόσθετα τεχνολογίες με δυνατότητες ανίχνευσης και αποφυγής τυχόν εμποδίων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβατικό drone από τη Volkswagen
Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αεροσκάφη Ταξί;
Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Advertisement

 

 

 

Advertisement