Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Lucid Air με τους 1.080 ίππους, κάνει 400άρι σε 9,9” (VIDEO)

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Lucid Air με τους 1.080 ίππους, κάνει 400άρι σε 9,9” (VIDEO)

Mobility

Το Lucid Air με τους 1.080 ίππους, κάνει 400άρι σε 9,9” (VIDEO)

Mobility

Κατεβάζει το χρόνο από τα 10” που θεωρείται ένας εξαιρετικός χρόνος για αυτοκίνητο παραγωγής το sedan μοντέλο Air της Lucid, «διαλύοντας» ταυτόχρονα και ένα Tesla Model S που «στήθηκε» δίπλα του.

Advertisement
Advertisement

Καθώς πλησιάζουμε στην πολυαναμενόμενη παρουσίαση του Lucid Air στις 9 Σεπτεμβρίου, ο νεότευκτος κατασκευαστής αυτοκινήτων αποκάλυψε ορισμένες βασικές προδιαγραφές απόδοσης για το ηλεκτρικό μοντέλο.

Το Air έχει ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων, έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω και η ενέργεια που καταλήγει σε αυτούς έρχεται από μια μπαταρία 113 kWh. Συνολικά, το Air με απόδοση που φτάνει τους 1.080 ίππους, μπορεί να επιτύχει το χρόνο που βλέπουμε στο video, κατ’ επανάληψη. Το «τετρακοσάρι» σε χρόνο κάτω από 10 δευτερόλεπτα, είναι μια επίδοση που συναντάται σε προσεκτικά εξελιγμένες περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν βελτιωθεί σε αυτό τον προορισμό: τους αγώνες dragster.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση, το Lucid Air με το εντυπωσιακό 9,9” για τα 400 μέτρα επιτάχυνσης, είναι το ταχύτερο sedan παραγωγής αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Μέχρι τώρα, τα γρηγορότερα που έχουμε δει, ήταν τα μοντέλα Porsche Taycan Turbo S και Tesla Model S Performance, που είχαν επίδοση 10,4”. Ο χρόνος του Lucid Air συγκρίνεται μόνο με αυτόν των Porsche 918 Spyder και McLaren P1. Στο παρακάνω video που κυκλοφόρησε η Lucid, το Air φαίνεται να ανταγωνίζεται με ένα Tesla Model S, το οποίο φυσικά και κερδίζει,  ενώ σε κάποια στιγμή φαίνεται –επίτηδες- και μια Porsche Taycan, που προφανώς είναι το επόμενο αυτοκίνητο στο «στόχαστρο» της Lucid που όπως φαίνεται έχει επιλέξει τον τομέα των επιδόσεων για να προβάλλει τα μοντέλα της και ιδιαίτερα το Air. Πέραν αυτών των δεδομένων που μάθαμε από το video, για το Air ξέρουμε ακόμα πως είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με την κορυφαία μέχρι στιγμής αυτονομία που φτάνει έως τα 832 χιλιόμετρα, ενώ έχει και το ταχύτερο σύστημα φόρτισης στον κόσμο, που μπορεί μέσα σε 20 λεπτά της ώρας να προσφέρει 482 χιλιόμετρα αυτονομίας (με τον κατάλληλο φορτιστή).

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Ποιο είναι το πιο αεροδυναμικό premium αυτοκίνητο στον κόσμο; (VIDEO)

Αρχές Σεπτέμβρη η έναρξη παραγωγής του Lucid Air

Advertisement

Το crossover της Lucid χωρίς καμουφλάζ

 

 

Advertisement