Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η LEVC είναι ήδη Ελλάδα και ετοιμάζεται για επίθεση!

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η LEVC είναι ήδη Ελλάδα και ετοιμάζεται για επίθεση!

ΝΕΑ

Η LEVC είναι ήδη Ελλάδα και ετοιμάζεται για επίθεση!

ΝΕΑ

Η London Electric Vehicle Company που ανήκει στη Geely, δεν έχει βλέψεις για ένα μόνο αυτοκίνητο αλλά ετοιμάζεται να λανσάρει ολόκληρη γκάμα μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η LEVC είναι η εταιρεία που έχει γίνει γνωστή από την κατασκευή του χαρακτηριστικού “μαύρου ταξί του Λονδίνου”, που είχαμε δει για πρώτη φορά στην Eλλάδα στην Mobility, στο Golden Hall, η οποία φέτος διεξάγεται 14 με 24 Σεπτεμβρίου.

Φυσικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι ταξί – η καλύτερα μόνο ταξί- αλλά ένα πολύ ωραίο στιλάτο και ικανό ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς, το οποίο στις τουριστικές περιοχές -όπως στην Μύκονο- έχει ήδη την… τιμητική του!

Το εντυπωσιακό LEVC στην Mobility

Χρησιμοποιώντας μια νέα πλατφόρμα, με το όνομα SOA, η ετοιμάζεται να λανσάρει μια ολόκληρη γκάμα από ηλεκτρικά μοντέλα, που θα έχουν ως κοινό παρονομαστή το αυξημένο μέγεθος και τη δυνατότητα μεταφοράς παραπάνω από τέσσερις επιβάτες. πρόκειται για μια γκάμα που θα αποτελέσει τη βάση για μια σειρά μοντέλων στo Segment F, με υψηλή τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα αυτά θα έχουν μήκος από 4,86 έως 5,95 μέτρα και μεταξόνιο από 3,0 έως και 3,8 μέτρα. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως στα μεγαλύτερα από τα οχήματα αυτά, θα υπάρχει χώρος για τέσσερις σειρές καθισμάτων, με την τέταρτη να είναι έξυπνα σχεδιασμένη ώστε να αναδιπλώνεται σε ένα χώρο κάτω από την επιφάνεια του πορτμπαγκάζ.

Όπως και με το υπάρχον μοντέλο, το TX, «κλειδί» για την εμπορική επιτυχία είναι η προσβασιμότητα, οπότε αυτό εξηγεί και το ότι η πρόσβαση στην καμπίνα είναι στα 38,6 εκατοστά- 7,4 εκ. χαμηλότερα από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών van της κατηγορίας. Οι μπαταρίες και οι κινητήρες της πλατφόρμας SOA, είναι κοινοί με εκείνους που χρησιμοποιεί η Geely στην πλατφόρμα SEA.

Advertisement

Αυτή η πλατφόρμα της Geely χρησιμοποιείται στα Smart #1 και Zeekr 001. Σε μια από τις εκδόσεις της πλατφόρμας SOA, θα πρέπει να περιμένουμε απόδοση ισχύος που θα ξεπερνά τους 540 ίππους. Θα προσφερθούν τρία πακέτα με μονάδα φωσφορικού σιδήρου λιθίου 73 kWh που παρέχει αυτονομία 364 χιλιομέτρων στο μικρό κύκλο WLTP.

Διαθέσιμο θα είναι επίσης και ένα πακέτο νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου (NCM) με χωρητικότητα 102 kWh που δίνει αυτονομία 494 χιλιομέτρων αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο πακέτο με χωρητικότητα 120 kWh, που θα εμφανίζει αυτονομία 580 χιλιομέτρων. Η φόρτιση από το 10 έως το 80%, θα διαρκεί 30 λεπτά, ενώ όλα τα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα SOA, θα διαθέτουν και μια αντλία θερμότητας.

Advertisement

Στην Ελλάδα η LEVC εκπροσωπείται ήδη, από την ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε…

ΑΚΟΜΑ:
Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο είναι της LEVC
LEVC: Ηρθαν στην Ελλάδα τα αγγλικά ταξί (και όχι μόνο) – Δείτε τα απο κοντά
Νέο υπερσύγχρονο BMW & MINI Service της Σπανός ΑΕ στην Κηφισιά